Tårögd

Igår slutade min tillfälligt jobb som kattvakt samt träffade jag en kompis till gemensamma lunch och då fick jag trevligt besök av en  kära vän och hennes kompis. Vi åkte till stuga, plockade jordgubbar, drack massor av kaffe och åt middag. Det var sååååå trevligt. När träffar jag igen min Amerikansk vän?
Idag är det ny dag med nya "problem" och "trevligheter". Vanligt liv menar jag.  Ska snart till granne och dricka kaffe och då behövs det gå ut och göra några ärenden. Annars tänker jag ta det lugnt tills imorgon då söta Helmer och Elly ska hålla mig på gång :D
 

Äh, igen...

Riktig bajsväder igen. Och tydligen värre blir det. Ja, inget som jag kan göra åt. Det är bara att bita ihop och åka ut. Ska ta återigen hand om grannens katter, bara att nu är dom fem. Då ska jag gå och  handla och kanske åka till bibblan. Och efter det - hemmasysslor, och katter igen och då till jobbet. Kul, va? Kul-kul! Det tycker jag!

Bay-bay

Nu har jag sålt min lilla sköna gamla FORD-en till hans första ägarens familj. Sorgligt på ngt sätt. Men snart kör han, fått ny lack och ordentligt putsad, runt L-stad. Roligt. Hans liv är inte över. Tydligen var det mening med det att jag inte tog den stackarn till skroten. Och varför skulle jag? Ska man ju inte ta där bilen som startar och kör eller hur. Och tänka, att killen hade ringt redan två år sedan till  Vägverket och Polisen för att få veta vem är ägaren. Dom sa ingenting. Men att han redan då drömde om att få bilen tillbaka. Så kul och gulligt, tycker jag. Lyckad dag för mig också!

I´m a popular...

Kan man sjunga så utan vilken som helst röst alls? Jag skulle vilja... Men tyvärr är det inte jag som är populär utan jag satt upp annonsen på Blocket där jag skrev att jag säljer min gammal bil, som är stått flera år och plötsligt var det min svarting som blev så otroligt populär. Nu har jag fått flera mejl t.o.m. från Finland, några har ringt och jag bestämde träffar så att potentiella köpare skulle kunna se bilen. Och nu ringde  en man som sa att det var han som var bilens första ägare och han vill ha det. Han ville köpa det tillbaka. Jag sa åt honom att ringa tillbaka imorgon då vet jag hur det blir... Men han ringde igen efter bara några minuter och sa att han bara kommer och hämtar det och betalar mer vad jag begärde. Nu hade jag inte som ngn val och visst är det småroligt också. Och han ville inte min fortfarande körklar bil ha som reservdelar utan han vill köra med det. Visst måste man ordna flera saker, kan jag ju tro, bilen har varit avställd flera år. Men-men, han startar varje gång jag provar och då kör jag runt stugan. Så att imorgon när han kommer och hämtar bilen, blir det en roligt affär. Förväntningsfull är jag nu :)
 
 
 

Om hjälpen

Var idag på lite konstig humör. Ville göra ngt dumt. Vet inte varför. Och som jag redan vet är en av de dummaste sakerna att göra - erbjuda hjälp till dom som egentligen inte det vill. Och att pressa på mig och erbjuda hjälp, det är jag bra på. Några lär sig inte av misstag. Idag blev det dotter, som jag fick tag och började... Hon blev direkt irriterad och höjde rösten och sa att jag skulle ge sig... till sist...  Inte vill jag ge mig! Aldrig! Tänkte gå ut och hitta  någon gamling som jag skulle kunnat hjälpa över vägen. Vad spelar det för roll att hon kanske inte vill... Jag vill ju hjälpa! Men det började ösregna och  jag skulle kunnat gå ut iaf, men trodde att ingen annan skulle göra det. Och då googlade jag lite i ställe och hittade ordspråk om hjälp som  jag förstod mig på: Det finns ingen så fattig att han inte kan hjälpa och ingen så rik att han inte behöver hjälp. Klart och tydligt. Man kan ju hjälpa med goda ord. Då var det:  Du kan inte hjälpa andra permanent genom att göra saker de kan göra själv. Klart igen. Det finns fara att en blir ordentligt bortskämd.
Men då var det en som  förvirrade mig: Den, som försöker hjälpa alla, hjälper ingen. Hur så? Hur ska jag fatta detta? Så att om jag går i skog och plockar en massa bär och delar till kompisar som inte har tid att gå i skog själv,  då har jag inte hjälpt dom eller?
 
 
 

Katt & hund

Katten blev inte så glad när hunden kom. "Varför kommer han hit?" tänkte han. "Det här är ju min hem!" Att hunden gick raka vägen till kattens matskål  gjorde saken inte bättre. Katt blev irriterad, håret reste sig upp och han morrade mot hunden.
Hund backade! Men inte för långt bort, katten var ju faktiskt en ganska intressant och spännande varelse, tyckte han. Fast... bättre är att inte gå för nära så klart, vem vet, han är liten men ser hemskt hotfull ut!
Katten lugnade sig inte. Han blev ännu mer spänd och följde hunden med blicken. Sakta-sakta började han gå mot inträngling.
Och plötsligt hände det! Utan vilken som helst förvarning. Katt och hund krockades och förskräckta, sprang båda var sitt håll. Hund genom vattenskål till ytterdörr och försökte bli en med dörren, katten puttade ner blomkrukor och ville förvandlas till fönsterbräda. Båda låtsades att dom sover.
Nu blev det lugn och ro tills dörren öppnades och hunden kunde skynda sig ut.
 
                                          
 
 

Fredags kväll

Fredags kväll och bästa tiden. Klockan är 20.36. Och jag är på jobbet...
 
 
Fast jag står inte. Sitter ganska bekvämt, äter glass med jordgubbar och björnbär  och kollar på Fångarna på fortet. Vad? På vem håller jag tummarna? På vinnare så klart. Varför byta traditioner... Eller kan man hålla på Peter Magnusson? Han är ju roligt. Och oförutsägbar. Kanske det gör honom så roligt? Men, men... bättre kolla vidare, glass börjar redan smälta!
Trevligt fredagskväll till alla vänner och varelser!

Några saker man gör är spännande för vem?

Oerhört spännande att leva i händelsernas centrum. I Arvidsjaur alltså. Men på tal om detta vill jag nu uttrycka mitt missnöje. Varför allt detta, som är spännande, händer i nattetid? Jag skulle också vilja vara med och se hur i helsike fick de upp stolpen med gatunamn? Fick de gräva? Med vad? Och kastade de bara det i sjö och det hittade direkt på rätt plats eller hoppade de själva också i vattnet för att få den stående? Jättespännande tycker jag. Och vem var de? Det vill jag också veta. Dessutom vill jag veta varför de kreativa människor agerar i nattetid när alla sover? Dom, påhittiga och som de själv tror, super roliga, ska ju inte behöva gömma sig i mörkret eller hur? Vad är de rädda för?
 
 
 
 
 

Höna utan...

Känner sig verkligen utan huvud som en höna om man kan nu säga så om sig själv. Verklighet är att jag känner som om jag har tappat bort mig. Kollade även under sängen... Tror faktiskt att det är så på grund att ... jag blev tagen i sängen. Av sotare.  Trodde att dom kommer efter 12, men nej... Och när jag kollade... Ja! Det stodd faktiskt också på pappret att före 12. Ja, så kan det gå! Iaf ville dom se vår öppen spis. Kunde inte förbjuda det eller hur. Och käre god, jag såg verkligen ut som en höna... Klockan 08.00 på morgonen. Överraskad, sömnig och oförstånd.
 
 
Men nu har dom gått, tack ock lov. Och jag ska inte sova vidare. Kanske är det dags att göra ngt vackert, som att sticka eller... Med kaffekopp hos mig så klart.

Blåbär-liv!

Det tog bara fem (!!!) timmar igår att rensa blåbär. Hade faktiskt hjälp också. Helmer tog massor med orensade och hjälpte dom i skål med rensade. Tack för det, min lilla söta kompis. Och lilla Elly hjälpte jag själv att äta upp rensade bär. Roligt var det iaf. Efter det åt vi glass och efter det blev småbråk om vem ska bära bort tallrikar. För mycket hjälp kan man glatt säga. Men - aldrig fel med det :) När jag slutade var klockan redan elva. Men NU ÄR DET GJORT! Idag ska jag ut en sväng för att handla mat, starta tvättmaskin och då ska jag LATA mig. Ursäkt för det också  - kämpar fortvarande med söndagens plötslig ryggskott.
Trevligt dag till alla :)
 

Plikt som medmänniska eller...

Blev återigen akut inkallad som tolk. Denna gång till socialkontoret. Och... som jag direkt misstänkte var det samma tant jag hade redan träffat hos svärmor. Och hon gråt igen eftersom att minne som 83 åringen har är inte alls samma skarp som 23 åringen har och kan hända att man skäms över sin minne. Tyvärr. Och jag satt mig ner och förstorade öron...
 
 
Fick veta att hin hade redan varit där förra veckan och lämnat papper och dokument men till vem - det var ju frågan. Hon kom inte ihåg i vilken våning eller kontor hon var, heller. Men, hon kände igen huset. Allt något :) Så  att efter jag  "förhörde" hon och förklarade till kontorister vad det handlar om och dom hittade de rätta personer som kunde hjälpa, fick hon besök tid till imorgon och också skulle dom boka in tolk på en timme. När dom var klara bad hon mig att jag följde henne till bank eftersom "Dom där förstår inte vad jag säger". Och jag, alltid redo som scout, sa inte nej utan gick snällt med henne och ordnade så att dom tar över hennes konto från E-stad.
Nu kämpar jag vidare, trots min ryggskott som jag fick igår i blåbärsskog, med vardag i min ledig dag och börjar rensa de svårt plockade blåbär.

Hur blir man kändis? Enkelt...

Så är det! Faktiskt. Man blir kändis hur enkelt som helst. Mediacirkusen hjälper. Oftast helt gratis. Ja, vill du veta hur? Jag berättar. För det första... tänk ut en concept -  vem är du, hur ser du ut, vad ska du förmedla och till vem. Det är grunden. När du är klar med det, kommer nästa steg. Du ska skapa en skandal. Och vad är bättre än att storma in i redan ordnad tillställning. Först håller ni låg profil, men då, och det måste vara väl vald ögonblick, stormar ni på! Efter det gäller bara att skicka tips om händelse till alla stora mediebolag. Skicka gärna bilder och också filmklipp. Ännu bättre när ni redan före attacken hade ordnat små uppträdande för att förmedla sina åsikter. Var? Bäst på öppet gata, när det är folksamlingar, i  tunnelbana, i reklamklipp. Passa på när det är ngn intervju eller inspelning "från gatan" så att ni hörs i bakgrunden. Man hittar alltid ngn ung praktikant från TV studio som vet var dom ska filma nästa dag. Ja, man måste arrangera sig och jobba för kändisskapet. Visst måste man göra flera förberedelse och, vad är också jätte viktigt -- hitta liktänkande.  Men, som tur, inte är det så svårt heller. Finns internet och man hittar lätt de som tänker som "det behövs". Se till att dom hjälper till och förespråkar för er. Och om myndigheterna har märkt att ni "finns" och börjar tro att ni är en en "besvärlig" gäng, då kan man vara glad, Eftersom nu ska man "köra på". Det är egentligen bäst, helt fantastiskt om man blir gripen. Inom några minuter förvandlas man från huligan till hjälte. Kolla bara på PUSSY RIOT. Undrar vem var genius bakom det hela? Visste flickorna att dom blir världskändisar bara för att förstöra  en religion tillställning i kyrkan? Blev dom överraskade av händelse belopp eller hade dom concept jag nyss pratade om?
En liten klipp från "förbederelsestadium"...
 
 
Och nej, inte är jag mot gruppen PYSSY RIO. Jag tycket att dom är hur kula som helst och smarta tillräckligt få att få världens uppmärksamhet. Nu ser alla som svart på vit vad händer i Ryssland.
 

Lycka

Lyckan är när man får det man har önskat sig. Jag fick det idag -- i sommarens varmaste dag här i Norrbotten. Efter att jag kom från jobbet satt jag bara på altan och käkade, drack kaffe och läste bok. Ingenting annat. Hade drömt om det redan ...  från förra sommaren? Tror att längre... Men nu hände det. Och behöver man mera att känna sig lycklig? Ju... kan tänka mig att hoppa i bad. Och jag gör det NU!

Såg en...

Jag såg en annons: "Självmord bombare sökes. Gärna med erfarenhet". Ja du... Vet inte vem var genius men även jag fattade att ngt måste vara fel. Vad kan man säga? Att livet blir alldeles för roligt? Inte nog med det. Vad kan man säga om fallet med ljudtekniker, som ramlade ut från bussen och dog? Vad är det för "svarta makter" som leker med oss?
Tyvärr hinner jag inte börja filosofera över detta. Vardag kräver att jag sa göra min plikt. Hundar, katter, middag, dammsugning och som kronan på allt -- till jobbet efter det. Ha ni så roligt också :D

Jordgubbar

Nu kan man säga att vi äntligen har fått jordgubbar. De första. Kom från jobbet och tog hand om hundarna och katterna och lagade middag. Och då åkte vi till stugan och plockade dom röda och söta. Fort gick det. Men här är dom. Stora....
 

Hon ville bara gråta...

Mitt i allt idag ringde svärmor och sa att tanterna i huset  behöver min hjälp. Nämligen flyttade där en rysk gammal tant och hon hade gått till dom och bara gråter och kan inte prata svenska så dom visste inte vad det är eller handlar om. Tur att jag lärde ryska språket i universitet. Fick veta att tanten är 83 år gammal och här flyttade henne hennes barnbarn A och hon hade sagt igår att hon kommer idag men nu har hon inte kommit. Tant L trodde att nu, när hon hade gett barnbarnet en massa pengar, har dom lämnat henne här, helt ensam i hennes nu lägenhet. Varken hon eller hennes make A svarar inte mer på telefon. Hon flyttade här från Eskilstuna och hade bott där över 20 år. Språket kunde hon iaf inte. Ju faktiskt, hon kunde säga:  tack och tusen tack. Hon berättade sin historia mellan gråtandet. Jag tror att hon flyttades här så att hon skulle vara nära till sitt barnbarn, de bara dom som är i livet. Men dagen är inte slut ännu, A kan ju komma när som helst. Men att gamla tanter kan inte vänta och blir utom sig vid  lite... Och tänker det värsta. Är det så konstigt?

Bråttom idag...

Åkte tidigt till frissan och det var ju tur att jag hann. Hurra-hurra... Men jag hann, eftersom att jag var vaken så ovanligt tidigt. För det måste jag tacka grannen som väckte mig. Men hon ska till fjällvandring och då ska jag ta hand om hennes tre katter. Och jag tar ju hand om våra tre hundar så att på samma veva eller hur... Och som sagt åkte jag fort till frissan och tillbaka och just nu var min älskade make hemma på lunch och jag fick redan utskällning... Eftersom han, som tror att han vet allt om mode, tyckte inte om min ny frisyr. Faktiskt, sånt har jag aldrig haft förut. Men, inte låt jag honom skrämma mig och sa att han kan ta hand om sina egna hår.... Nu ordnar jag lite med hjortron för att frysa ner dom och då har jag utbildning hos grannen. Problemet är att en av hennes mysiga katter, en fin långhårig katt, har litet sår på benen. Så att jag får vara veterinär också. Häftigt :D

Flera slut...

Veckan är snart slut, arbetspass över, film ska snart också sluta. Och min dag! Det slutar också. Snart och i sängen. Är riktigt trött. Tänkte lite läsa, har så spännande bok. Men orkade inte. I ställe orkade och spelade jag på dator och har två timmar bombat bollar. Duktiga jag. Men nu räcker! Slut med spelandet. För idag. God natt :))

Nej, så var det!

Det var egentligen så att eftersom jag hade igår tagit med mig den kidnappade lilla Helmer till stugan, då blev det idag inte så mycket för att plocka hjortron. Han ville inte plocka ngt alls och kastade sina två bär direkt när han fattade att farfar gick vidare... Och vi, -- jag, A-L och Helmer, skulle stanna och plocka på våra område...
 
 
 
Bestämd ville han följa farfar och Eric  och det var ingenting som skulle  kunna ändra det. A-L fick springa efter han och ta han tillbaka, men han som är otroligt envis började gå igen bort... Och då ville han kissa... Och då fastnade han i en håll i myra... Och vi gav upp och gick tillbaka till bilen. För att fika. Men nej, inte skulle Helmer fika heller. Han var riktigt arg. Men... muffins fick han till sist att ge efter. För att fika iaf. Tur att karlar hittade en del, så att lite bär fick vi.
 
 
 
 
Tillbaka i stuga kollade jag runt och... folk klippte gräs. Överallt. Det var bara gräsklippare och gubbar...
 
 
Ja, det kan man bli less på. Gick ock kollade på våra jordgubbsland i stället. Och jag hittade där den första jordgubben i år. Stor ock säkert söt. Men bara en! Vem vågar äta upp den?
 
 
 
Men nu ska jag packa saker ock åka till jobbet. Fast jag skulle så gärna vara kvar i stuga med alla mysiga grannar, det var roligt att vara där :)
 
 

Sommar

Fortvarande sommar. Sol och ute är +12. Kan det vara bättre? Kan säkert, men här i Norrbotten ska man vara nöjd med det man får. Tydligen. Kollar igen OS. Sofia Paldanius körde på. NICE! Ska  se vidare på jakt i K1 tills man packar saker och åke till stugan. En mys kväll med släkt och kompisar väntar. Imorgon ska man tillbaka, Då väntar jobbarhelg och katten så klart. Undrar om han har varit på besök hos veterinären och vad han tyckte om det. Har han blivit lugnare efter ingreppet om det nu har hänt? Men det allt ska jag veta imorgon. IDAG ska jag ta en korg och promenera till svampskogen hos stugan. Ska se om jag hittar ngn riska eller inte. Och då ska man också till hjortronställe för att se om bär har mognat till. Och ikväll... ja,  drömmer om en glas rött  och spänning i OS i kväll så klart :D

Lathet

Känns som att jag har latat mig ordentligt. Idag.  Fast jag var och handlade mat och tog en promenad med hund. Och då virkade jag en baby flip-flop t.ex. till en kvinna som ville veta hur jag virkar dom. Och pratade i Skype... Och läste min bokmanus och kollade OS. En del aktiviteter, när jag nu räknar allt upp. Men inte hade jag bråttom. Allt gick lugnt... Och att jag skulle ha bråttom i måndag, med allt som jag måste klara av då, då ringde jag till frissan och beställde tid. Nu kan jag fundera tre dagar hur jag ska klippa mig. Skulle vilja veta det NU...

Oh, trött...

Känner mig riktigt trött. Har idag bara pratat. Med mamma, med kompis, med svärdotter, med en till kompis, med make, med hund. Till och med, Han sa att han vill vara i köket och få prinskorv. Där pratade han på! Ville bara mer och mer. Och då har jag lite läst och kollat på OS. Dagen gick så fort, fattar inte hur... Gjorde ju inte så mycket.

Slut....

En saga "Sagan om min bil som jag köpte till min mamma" har fått sin slut. Det blev nu så att firman köpte bilen tillbaka. Genom processen fick vi veta att säljaren inte ens låt verkstad kolla bilen utan sa bara att det är allt i ordning ock kör på... Men hur som helst betalar dom pengarna tillbaka och jag ska inte mer tänka på det. Fast... min mamma är fortvarande utan bil...  Spenderade halva dagen idag för att välja duschdraperiet och matta. Och jag hittade helt matchande. Orange blev det. Till vår ljusbrun  badrum i stugan. Lite färg i det. Nu ska jag ta hand om hundarna och laga middag.
 
 
 

Svamp, svamp, svamp...

Idag kokade och marinerade jag svampar som vi plockade igår. Och lagade älgkött med skog svamp till middag. Och gjorde en hel del konstig kontorsjobb. Behövde ordna med kontokort och beställningar och några paket ock en del med massa annat. Men nu är nästan allt klar. Kväll kan börja!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Härligt...

Det var bara så härligt i stugan. Igår hade vi en mysig surströmming middag. Mums... Om man nu äter surströmming förstås...
 
 
Idag tillbringade jag typ halva dagen i skog. Ville plocka hjortron. De var inte ännu klara. Inte att undra på. Vi har ju inte haft sol eller värme. Sökte efter blåbär, men hittade en polack och då lämnade blåbär landet. Att man kan inte ens plocka bär i lugn och ro utan att krockas med utlänningar? Mitt i allt skrek jag så högt jag bara kunde och hur lungorna orkade. Och det var inte ens serie mördare vem jag såg. Och inte det olycklig och fattig genomblött polack heller utan det var en groda som skrämde mig. Dålig stil, groda! Gick vidare till svampjakt och då hade man tur. Nu ska dom stå i kallt vatten tills imorgon och då blir det en gott sås. Kanske ska några också marineras. Vi får se :)
 
 
 
 
 

Grilla!

Tänk att man vaknar på morgonen och pang-bom har det börjat det 16 året av äktenskapet. Kan inte tro att det är sant... fast så stor på pappret. Men trevligt idag är det att jag behöver inte laga mat. Nämligen är vi bjudna till grill middag. Det uppskattar jag verkligen. Samtidigt fortsätter "Sagan om bilen".  Först sa mamma att hon ska prata med konsumentverket men idag skriv hon att "Din bil, du kan göra vad du vill. Men tror att bäst för dig är att sälja det". Pratade efter det med dotter och hon sa att dom själv tar hand om bilen, löser alla problem och att jag behöver inte veta ngt. Om det behövs, plötsligt, då får jag veta. Annars måste jag omedelbart åka till stuga så att jag kan inte prata mer med min mamma och bli upphetsad. Verkligen. Så att jag följer råd. Idag grillfest utan att oroa sig över ngt och imorgon raka vägen till stugan. Livet leker. I helgen iaf.

Oo-ja

Så nu är man firat sin "Femton år från bröllopsdag" och kan känna sig goda nöjd. Det var tårta, blommor och restaurang för middag. Bara vi. Det var vår dag :D
 
 
 

15 år

Idag är det dag när det blir 15 år av äktenskap. Snart lunchtid men jag har fortvarande ingen aning om hur vi skulle det fira. Eller vad jag skulle göra och hur ordna det. Han är på jobbet jag är ledig tills måndag. Vad i ... ska jag göra? Ingen inspiration alls...

Kall dusch gånger två

Jag är sååååååå sur-sur-sur-sur-sur.... det går bara inte att beskriva. Varför blir det inte bra om man försöker göra det rätta och hjälpa till. Som när jag köpte till min gamla mamma denna bilen
 
 
Fick nu veta att det är en världens skrot och nu är jag skurken som kastade skurhögen till min mammas trägård. Och jag köpte bilen faktiskt från bilaffär. Och dom kollade det över. Och sa att allt är bra, kör på. Så att nu är bilen lämnats in till verkstad. Detsamma var dom sa att allt var bra. Och nu vill jag verkligen veta vad säger dom nu. Hur mycket finns som att fixa, laga, byta osv. Och - vad kommer det allt att kosta. Och vill ha allt det på papper. Så att man kan jämföra med detta "Allt är bara bra, kör på". Kan inte ens tro att jag har blivit grundlurad av bilsäljare. Och förvandlades från trevligt dotter till en skurk. Att lugna ner mig måste jag nu gå och ta en riktigt kall dusch.

RSS 2.0