SettlerS

Lite seg morgon. Och inte att undra. Igår kväll kollade film och efter det började spela SettlerS och det drag ut. Slutade mitt i halva natten så idag är alla sömniga.  Tar redan andra koppen cappuccino. Men inga latmaskar här. Vi måste åka till IKEA idag och det ska vi göra.

By "Somewhere"

Nu är man mitt i våren, sol och natur. Mitt i byn "Somewhere" därför att jag vet inte vad det plats här kallas egentligen. Dom har ju nämnt det, men inte kommer jag ihog såna här konstiga namn :)




Dessutom har jag lyckats bekanta mig med familjens katt så att hon var med för att vara fotomodell en stund.



Tror att vi måste nu lite ut med det fina vädret och bekanta oss med det byn här mitt i våren.

Älvdalen

Trevligt hotell i Älvdalen. Man kan ligga och se Let's dans på TV. Men vi är lite oroliga för bilen. Faktiskt. Ngt. som ger ljud. Efter servo. Inte bra alls. Hoppas att det kommer att hålla ut tills vi är igen hemma. Tills det njuter våren här. Istället snö små gula blommor på vägkanten. Nice...


På väg...

Hade lunch i Hoding. Nu rollar man vidare mot Östersund och då till Älvdalen. Återkommer från hotellet i kväll. :)


Bara att kämpa på!

Idag var det lite galen dag. Var på jobbet, efter det skyndade till stugan. Promenerade med hund, klättrade och sökte saker. Skottade snö, för att komma ut från lille stugan med kartong. Det behövdes plocka ihop en del saker som vi ska ta med imorgon när vi åker söderut. Och tillbaka i stan, gick jag och handlade, efter det lagade middag och just när jag tänkte hoppa in i badkaret och slappna av före jag skulle packa min väska, då kom fina gäster. Det var kul. Helmer hävdade att han är nu stor och behöver stor kniv. Han var ganska busig men glad. Vi åt glass och kollade gamla fotoalbum.
Men nu är allt i ordning. Även väska är packad.  Inte undra, om jag har tagit fel sorts kläder. Vem vet vad för väder är i Älvdalen, där ska vi övernatta. I hotellet.
Men nu - GOD NATT!

Dags igen!

Dags för att gå till jobbet. Två arbetspass kvar före man sitter i bil och åker mot Dalarna och vidare.  En hel vecka lång, men för kort och liten semester på vägar, samt att träffa folk man har saknat och bara känna att du är en lycklig (?) människa som lever på jorden.
Har läst också en tredjedel av "Herr Roos". Fortvarande inga höga tankar. Undrar bara över hans uppträdande, fast författaren försöker gång på gång nämna anledningen. (Det finns olika sätt och anledningar, hur och varför man blir konstig eller knäpp). Så att jag är tydligen seg eftersom har fortvarande inte som fattat  det point, varför herr Valdemar gör som han gör. Ja-ja... kanske blir det klart för mig senare. Iaf. Tar nu en liten rast med älsklingen, kaffe och baby converser för Katarina. Efter det köket och matlagning och då är det dags att gå till jobbet. Undrar hur  snäll ska där vara min busig arbetskamrat, kattunge mr. Milo?

Efter festen

Tillbaka från festen med livet behåll. Än så längre.  Det är bästa med all tillvaro att ge presenter till barn. Ingenting som  är ens nära att vara så roligt. Även om födelsedagsbarnet uppträde som ninja, hela ansikte full av choklad.



"Det gör inget!" sa han själv och var helt lugn och vi började äta tårta. Som var stor, gott och såg så fin ut. Huvudsak: Det var mycket tårta!






Efter det följdes plastgrodans obduktion...



och då öppnades frisörsalong



Stackars födelsedagsbarn som fick ta hand om allt samtidigt som lillasyster bara njut



Men nu är festen över och nästa tre-årings fest kommer i juni.

Mycket händer idag!

Har laddat ned den fjärde boken av Barbarotti serien. Och börjat läsa om "Herr Roos".  Inga tankar än så länge. Bekantar sig fortvarande med personen i boken efter 50 sidor.
Fast nu är det dags att lämna dator, blogg, FB och läsandet. Måste åka till möte och gruppträff och efteråt ska vi alla till en gemensamma lunch. Ska träffa alla arbetskamrater på en gång. Sällan det händer. Ska bli så kul!
Dessutom är det idag också en stor och trevligt händelse, eftersom Helmer-Pelmer fyller tre år. Redan? Men det är sanning. Tiden går fort. Och jag har paketerat presenten. Faktiskt en vecka sedan. Ikväll ska det skrikas och springas! Och det blir tårta, hoppas jag :D Det är Helmers söta mamma jätte duktig på! Att göra tårtor.

"En helt annan historia"

Har läst genom boken. Hann redan också laga middag. Ung bakad lax blev det. Men ville skriva par ord om boken.
Tyckte om den "annan historia". Verkligen. Kunde inte ens gissa hur slutet blir och därför tyckte jag om den. Om slutet alltså. Och om hela boken. Det var spännande. Det fanns flera smarta drag och kluriga påhitt och manöver i spelet. Ja, som sagt, tyckte jag om denna boken. Kan säga det hundra gånger. Bara et sak. Förstår inte riktigt hur  Barbarotti klarar sej med 62 spänn... Han skickar pengar till dotter och efter det har han kvar det summa. Ändå handlar han vin på flygplatsen, hummer i affär för att mysa med sin blivande fru som hälsar på en helg samt betalar sin lunch... Själv klagar flera gånger, att jag har ju 62 spänn... Mysko för mig men skulle gärna veta. Skulle behövas!

Snart...

Läser, dricker kaffe och käkar nötter. Mindre än halva boken kvar att läsa. Det, kan jag säga, är en bok efter min smak. Annorlunda, spännande och ganska roligt samtidigt. Lite för mycket babblande om personligheterna, som är samma i varje bok, men OK, författaren har ju makten. Han gör som han tycker och vill. Och tydligen tycker han om för att filosofera om människans själ och blir då och då fast där. Men nu ska jag läsa vidare och återkommer mot kväll :D

Sen men mysig morgon

Snart lunch men jag går fortvarande i morgonrock. Och njuter av tillvaro. Har fixat makens trasiga yllesockar. Inte ville jag göra det, men man är ju tvungen att göra vad som behövs. Han hade bestämt att det behövs! Så har  jag gjort det nu. Och kan gå vidare med mitt. Läsa den spännande Nesser bok "En helt annan historia"



och ta en skön stor-stor kopp kaffe. I boken har blivande mördaren sagt sitt och Barbarotti-kriminalaren fått uppdrag. Hm... av självaste mördaren.  Känner att blodtrycket går upp. Härliga söndag! Kan läsa-läsa-läsa... Och koka kycklingsoppa. Känner bara att jag vill ha det. Är man fånge av sina önskningar? Måste man få allt man vill? Kan man säga vad man vill utan att ngn börjar motarbeta och sabotera? Börjar kännas att det kanske är dags för mig att börja med en nu bok. Oh... Kan ju inte. Först måste jag skriva färdig sen fjärde, sista bokenav Mikelinas historier och hennes omgivning. Måste väl börja prata med A.J. om sista bokens omslag. God vet vad vi har bråkat varje gång... Bäst att han har tid på sig. Så ser de tre första ut. Iaf.



Men just nu har JAG bestämt mig att läsa, före man ska till köket för att förbereda  middag. Trevligt söndag till alla!

Trött på snö!

Snöar och snöar. Så jävla trött är jag på det. Eftersom jag är hemma ensam var jag tvungen att skotta trappan... Jag!!!  Tror inte själv att det är sant. Och dessutom i april månad, när  redan tulpaner börjar blomma. Inte i Lappland så klart, men ändå.  Det är inte point. Men visst vill man redan ha sol och värme. Blev lite irriterad på kattungen på jobbet också. Vilken sabotör.  Tjuvade allt han bara kunde och hoppade var han ville. Både fönsterlampan och växt flyg som fjärilar. Och d¨hade han lärt sig öppna redan dörrar. Hoppar på handtag och hej ja ho... Men nu är jag hemma, ska ta en skön bad, äta glass och bara vara...

Så är det!

Ja, vem som ska till jobbet och vem som ska börja hela helgen. Sanninger är att jag som ska jobba en lång arbetspass och är tvungen att koka, steka och baka. Just nu... Så det gör jag och efteråt ska jag i väg...
Älsklingen har åkt till stuga, där flera gubbar ska åka skoter hela helgen. Och det behövs. Han  behövs uppmuntras.  Nämligen deltog han med våra olydiga Aros i hundträning i onsdag och då hände det som skulle inte ha hänt. Aros hade tydligen bestämt sig att göra 1:0 till coachen och så gjorde han. Drag i ett oväntat ögonblick och... Stackars coach som har nu skrapad ansikte och hjärnskakning och kunde inte ens gå till jobbet nästa dag.  Bad, bad Aros!





Spänning på gång!

Ibland hinner man. Med mycket. Har varit på hundpromenad, bokat hotell till nästa veckans resa, kollat vägen till... Nej, inte till helvetet, men nästan nära det :D Tar två dagar att köra bil bara för at hälsa på sonen min. Och nu ska man snart till stickning kväll med glada tjejer.  Ska visa upp min stickade klänning till Katarina (och Lill-Elly har ju liknande) och baby converser till Trevor. Och kanske ha på mig ngt som jag själv har stickat? Why not? Efter det ska man se deckare på kanal 5. Känns att tiden går för fort. Idag iaf.

Redo!

Lunch är över och jag har mot alla odds fått ögonen öppet. NU är jag också redo för dagen. Inget konstigt med det. Bara att ta på sig kläder och ge sig ut på en härligt hund promenad i  tveksamt bra väder. Ingenting ska gå fel idag! Och inte ska jag bränna upp middag heller. Hoppas jag :D

I like drama!

Kollade just SVT1 humor satsning - bekantade sig med snart tävlande bidrag till Melodifestivalen. Tyckte om Islands bidrag mest. Faktiskt.  Berg, snö, lidande ansikte och mycket drama. I like it!

Om Breivik-knäppen

Idag började stor rättegång. Breivik-mördare. Men på vem ska det imponera? För vem ska det statueras exempel? Som om skurkarna skulle bry... Läste även att hans egen mamma tänkte som jag - varför i hela fridens namn skjuts han inte direkt? Ja, varför? Alla skulle blivit nöjda. Nu sitter han i fängelse, skyddas av folk som är hämndlystna, är tuff som fan och kräver ett och annat samt babblar om hans privata rättigheter. Och som vanligt har kriminella sina rättigheter, men aldrig offren. Aldrig, aldrig, aldrig... Blir så förbannad på det. Varför behövs sådant cirkus? Ibland är jag inte för ordning utan för anarkin... ärligt sagt.

Ha-ha.... och "Människa utan hund"

Det var jätte roligt att vara med Helmer i stugan. Även om han gjorde ett försök att rymma. Hoppades klara sig med hjälp av eldgaveln. Ville nämligen åka på traktor.





Som tur (för mig), lyckades han då inte. Och vi blev kompisar igen och skrek och kittlade och sjung också.
Läste (bland annat helg mys) genom Nessers bok "Människa utan hund". Tyckte inte om slutet. Men som jag har sagt förut - författaren har makten. Det är enkelt: gilla eller inte gilla. Och överhuvudtaget var det meer att gnälla på. Han skrev så detaljerat om alla deltagandes tankar i början av boken, räkte till tredje del av hela boken, men mot slutet blev det som bråttom på ngt vis... Men just då skulle jag vilja ha lite mera förklaringar och funderingar. Nja, till vem ska jag klaga? Det är som det är och det var ju inte precis så att det var tråkigt att läsa. var goda spännande. Men hur det hela slutade... oh....  Bara acceptera...

Härligt, härligt...

Åkte skoter på morgonen och gjorde upp eld och grillade lite korv samt grillade smörgåsar. I kväll var vi bjudna till middag och fick äta tackos-paj. Smaskig var det. När vi började köra tillbaka i stuga tog vi söta Helmer med oss. Nu rusar han runt och äter godis och vill leka "skrämma dig och mig". Hur mysigt som helst :)


På jobbet

Sitter och driver tiden. Läser Nesser "Mannen utan hund". Att han, Nesser, älskar att gå runt och runt. Hundra sidor med familj medlemmars tjafs mellan. Visste redan från början vad som kommer att hända. Men här är vi. Läser och väntar. Det är författaren som driver med mig och han har makten.  Ok. Men tålamod har jag ju inte.  Ja, ja... Anyway. Lider men kollar inte slutet heller. Läser vidare tills det går och man ska jobba lite också.


Inte min dag idag!

Definitivt inte min dag idag! Hur fel kan allt gå då? Svaret är att mer fel än man kan tro. Tyvärr. Först upptäckte jag att hade köpt lite fel storlek present till Stor-Helmers snart kommande födelsedag. Säkert därför att om jag vill ngt då vill jag det direkt och fort och bättre igår.  Så att jag kollade inte så exakt och... ja, nu har vi vad vi har. Och då åkte jag till lab. Hade beställt tid och skrivit upp det. Och då sitter jag där och väntar och väntar och alla utom jag kallas in. Oj vad jag blev arg och gick till sist och öppnade dörren: "Ursäkta mig, men jag hade tid för länge sedan!" Och då fick jag veta att min tid var egentligen två och en halv timme senare. Jag hade skrivit upp tiden när dom ringde tillbaka från  tidsbokning... Oj då! Men dom var snällare än jag och kallade mig in ändå och tog en del av min blod. Så att jag fick dom smörja lite ha-ha.... och vi blev som kompisar före jag gick därifrån. Men dagen är inte slut ännu. Vad kommer att hända mer? Snart ska man till jobbet. Kan bara tänka mig...

Bara trött...

Kom från jobbet och är bara så otroligt och hemsk trött. Vet inte varför plötsligt...  Hade tänkt göra en massa saker idag och nu hänger jag och gör ingenting. Sov lite dåligt, kanske därför? Eller att det är en dåligt snö-regnig väder ute? Hur som helst... jag måste ta mig till tvättstugan och då måste jag laga mat. Allt annat kan vänta. Eller piggnar jag till före kvällen?

Besvärligt...

Så jädrans besvärligt... komma tillbaka till vardagens  rutiner. Ska det vara så? Har varit på jobbet, ute snöar, på TV kommer bara vet inte vad, men ingenting som skulle vara värd att kolla på. Har suttit bakom dator fast egentligen ville jag läsa bok. Nej... ingen ordning. Kommer man igång imorgon då? Kanske... Annars blir ju jobbigt. Skulle göra det och det och det och annat. Men har inte dammsugit, inte tvättat, inte ngt. Ja, kanske imorgon... efter jobbet...

Brios

Sista dag av långhelgen. Vi åkte till Brios på morgonen och fick nästan två timmar på sig för att sola. Efter det var det bara att åka tillbaka till stugan och börja packa. Men nej. Inte så var det! Inte hade vi så bråttom. Vi satt ju en stund i solen hos stugan och då tog vi en promenad med hundar. Men nu är man igen hemma och ska äta upp de sista köttbitarna från grill festen och så har jag tagit ut röd kaviar från frysen. Hade sparat det från jul och nu passar det bra att göra någon  macka med röstat bröd. Blir smaskigt.
Men en del behöver ingen kaviar. Någon var också nöjd med korv. Som lilla sötaste Elly...


Pimpeltävling








Fortvarande PÅSK!
















Direkt från Sleng via iPhone

Väder är super. Folk glad och hungrig och tur att vi har mat med eftersom ingen fisk fick vi inte. Men nu gäller det att bara sola och njuta. Bilderna följer när man kommer hem.


Jag kommer - kompisar, skoter, kamin, stuga osv!

Nu är allt klart och packat och även Ellys BABY CONVERSER är klara! Roligt söta och mycket rosafärgade...



Hon ska få dom idag! Hoppas att dom är redan där när jag hinner hit. Var tvungen att åka och köpa mera garn så att jag kan börja virka Katarinas och Trevors BABY CONVERSER. Det blir min Påskens uppgift förutom att sola och äta smaskigt gått. Och läsa vill jag ju också. Och grilla och åka skoter och umgås med kompisar och... ja, hundra saker till.
Men nu är det dags! Fort till bilen och åka i väg.
GLAD PÅSK TILL ALLA ER DÄR UTE I VÄRLDEN !!!

Förväntan

Är det tillåtet att säga att till sist blir man trött? Har först tagit hand om en skrivelse och skickat det i väg. Då åkte jag till bilprovningen och naturligtvis var allt bra med bilen. Som var ju lite synd eftersom det var riktigt snygga killar där så att jag skulle gärna åkt där en gång till och druckit kaffe... Men, men...
Då behövdes det gå och handla, eftersom vi ska till stugan i morgon och vara där flera dagar med gänget. Det blir typ över 20 personer. Jag handlade mat och maken köpte allt möjligt dricka och bränsle och grillkål och jag vet inte vad mer. Och jag gick och köpte också en kaffe presskanna. Det bryggare som vi har i stugan irriterar mig redan en längre tid. Det är gammal. Typ femton år. Tydligen därför vill det inte brygga het kaffe. Ät trött på det ljumma. Men nu ska vara ordning på det. Nu ska det kokas BRA kaffe. Och drickas framför kamin. Men det är inte allt vi ska göra. Vi ska åka skoter och grilla och jag tänker läsa och virka också. Det blir ju fem dagar där! Oj-då... verkligen fem?
Men nu har jag gjort klart mat och lagat mycket lasagne och måste bara baka piroger till. Och då kan man sitta ner sig i soffan och drömma hur vi snart kokar kaffe på elden...


I väg till bilbesiktning!

Snart i väg till



och besikta min lilla GOLF...



Förra år hittade de ingenting som var fel. Frågade bara - åker du alltid med larm på? Eftersom att det var på hela vägen till provningen och efter jag hade anmält mig då körde jag in, larmet på igen.... Men det var då. I år tänker jag köra där som vanligt folk brukar. Hoppas jag....

Söker båda efter spänning och mys...

Visst vill folk vara synsk eftersom att alla tycker om att säga: vad var det jag sa??? I min stora överraskning upptäckte jag, att det jag drömde om, finns i verkligheten. Tänkte  bara, att jag mår ju så otroligt bra när jag ligger i solarium.  Och jag älskar ju så mycket att bada.  Tänk om jag i stället i solarium skulle ligga i varm  vatten? Och nej... inte på stranden i nästan kall vatten där det hörs alla möjliga ljud och skrik. Utan ligga i vattnet i tystnad. I Lugn och ro. Nästan som att meditera!  Eller tänk sig att ge bort et överraskning till brudparet? Skicka dom direkt till semesterort med lyftballong? Ha-ha... Cool eller hur? Ah, visst kan man åka själv med det också. Med lyftballongen alltså. Man söker ju efter spänning, så klart. Fast kanske är det bättre att skicka i väg kompis du är trött på? Förlåt, det var bara tanke...  Det finns så många anledningar och möjligheter till att göra ngt spännande, mysigt, coolt och roligt så att jag tror - det är bättre om man klickar själv på upplevelser Norrbotten och bestämmer sig vad det dehövs akut. Önskar lycka till. Jag är redan på gång!





Ny arbetskamrat!

Har fått en ny arbetskamrat! Jätte skrikig, springig, hoppig, jobbig, stökig osv. Och jätte söt så klart, mjuk och mysig. Igår sov han, Mr. Milo, först på bordet, fast vi hade ju sagt att så kan han inte göra. Han brydde inte. Senare sprang han raka vägen till toa och hoppade direkt in i toastol. Fick fiska upp han och duscha. Det tyckte han inte så mycket om. Men vad hade jag för val? Dessutom saboterade han min stickning... genom att ta klänningens delar och springa i väg. Men jag var smartare. Gick i annat rum och släppte han inte in. Mr. Milo  fick gå och lägga sig. Och han sov bra, kan jag säga. Och tyst var han också i natten. Den lilla snälla, roliga, kul och så otroligt söt kattunge till pälsbollen.






Nu vecka med snö och kallt

Obegripligt att helgen försvinner så snabbt. Måndag igen och jag måste samla ihop allt vad jag ska ta med mig till jobbet. Har också laddat ned Nesser "En helt annan historia". Ja, här ska det läsas ännu en Barbarotti-historia. Den andra boken av kriminalaren, men inte det andra på ordningen... ha-ha... Men det gör inget. Bara att det bli inte FÖR spännande, jag har ju en del saker att sticka och virka och onsdag är det hantverk-kväll i garnaffär.
Ute är det kallt och det snöar lite. Lika bra att koka färdig min fisksoppa och efter det dra till jobbet.

Nesser - De ensamma

Nu har jag läst genom boken. Och nu ska jag skriva vad jag tyckte om det. Inte för att författare ska ändra på sin historia men jag ska skriva upp tankar som jag fick, helt enkelt.
Lite trög början för min smak, men efter et tag, och Nesser kan ju sin sak, kommer historien i gång. Vi blir bjudna på et ovanligt och oerhört spännande mysterium som handlar om två personer, som är konstiga och annorlunda, som tycker att dom är onda. Vi får veta att ingenting händer utan anledning och att också människan bli inte personlighetsändrad utan anledning.
Man läser och läser, vill veta vad som står bakom hemligheterna.  Vad det var som hände. Spänningen ökar... Och till sist får man veta, att....
Den bokens slut... Tar verkligen helan mysterium sådant, hur ska jag ens säga, magert slut? Skulle väntat en riktigt överraskning.  Jag iaf. Vad som helst, men inte det, som Nesser bjuder på. Jag tror inte på det. Nej. Det var överraskning men inte som gör läsaren nöjd. Såg ut att författaren drag och drag historien, visste inte vad han skulle göra med det till sist och nej, inte kom han på någon överraskande eller logisk super-slut. Säcken (boken) blev fort ihop dragen,  som om det skulle  bli sur om man väntar längre. Rätt med det. Snabb-kort förklaring till ihop dragningen också. Men mysteriums lösning? Oj-nej... väntade mig ngt helt annat. Lite besviken. Men det var spännande läsning iaf.  Och jag kommer över det dåliga slutet. Så klart.

Rapport

Tog ingen evighet och jag var klar för att gå och festa!



Och efter välkomst champagne fick vi plocka gravad älgkött, kantarell palt, hjortron-chilisås, rensalami  och annat smaskigt. Då kom varm mat och... öldrickande fick konsekvenser. Oj vad det blev underhållning... Har inte skrattat så mycket i hundra år. Fick nästan ont i magen av allt skratt och kom hem runt midnatt. Som en ordentlig flicka ska ju göra.
Idag är man på gång igen. Hade just en trevlig lunch-middag av ugnsbakad lax med Pär och Annika samt mina små sötnosar Helmer och Elly. Mysigt :D

RSS 2.0