Massor med saker

Eftersom vi bygger till i stugan och alla saker flyttas hit och dit, då passade jag på för att rensa klädskåp. Det blev en stor säck med allt möjligt. Nu håller jag på och full lite till här hemma också. Och inte ska säcken till soptippen! Nej-nej... Det ska till Röda Korset. Jag stoppade in allt som har varit i skåp typ ett år utan att jag rört dom. Så gör jag jämt. Ibland glömmer jag att jag har gett bort ngt och söker och söker... Tydligen är jag sådant som aldrig lär sig. Jag är jättebra för att kasta bort saker också! Bland det  viktiga dokument eller papper bit, var står ngn viktig ord. Ja... besvärligt...
Men nu ska jag fortsätta att tömma skåp. Fast jag egentligen tänkte ju att börja skriva. I min ledig dag.

Tanksam...

Ja, här sitter jag igen. Med kaffekopp bredvid mig. Så klart. Vi valde precis ut  färgerna till väggarna och golvet, så att snart kan man njuta av det nya badrummet i stugan. Med dusch och allt. Man hoppas att allt blir klar före midsommar men säkert blir det klart i mitten av juli. Tråkigt att vänta, men-men...
Fast... just nu läste jag några bloggar, jag brukar följa och läsa, och blev ganska tankfull. Så mycket olycka och orättvisa finns det i bloggarna om livet,  men ingen vill ge upp (tur med det!), alla vill tro på framtiden. Det är ju mycket bra, egentligen. Och det vill ju jag också. Tro att allt blir bra, att det händer inga dåliga saker. Men... är det inte bättre att veta säkert att allt blir bra? Kan ju inte veta... ibland beror det inte på människan själv, vad som händer eller när. Det kan vara ngn annan som gör ngt som han inte skulle och det, kanske slump, kan ändra mycket, påverka på flera... Äh, blir filosofiskt. Kanske är det dags att plocka upp min halvskriven roman och fortsätta skriva?

Ho-ho-ho...

Känns som i jul eller födelsedag. Så glad är jag! Nu har man tagit hand om sakerna och en gång till - gör allt själv, då är det gjort! Men, nu kan jag vara nöjd. Och vi har planerat lite före sommar. Måste bara köpa biljetter till färjan, och då kan man räkna ned dagar till det är dags att åka i väg till Tallinn. Och träffa släkten och barn och kompisar och... ja det finns flera, man ska träffas. Ngn är inte ens född ännu. Men snart...
I kväll ska jag ta det lugnt. Läsa lite, sticka lite. Spela lite YATZY. Just, jag var ju ute och köpte spelet. Vi kan spela med älskningen och jag ska vakta att han inte fuskar. Blir hur kul som helst!

Ledig... till sist

Tänkte om ensamhet. Igår faktiskt. Eftersom vi skulle till stuga. Och framme, gjorde jag kaffe och vi satt sig på altan. Och då kom en bil... och då kom en annan... och då kom stuga-grannar och då var det att gå och göra mer kaffe och ta ut fika. Klockan var halv två i natten när sista gästerna lämnade fältet. Alla var glada! Sverige vann. Loreen var superbra. Hela Europa tyckte om henne! Visst är det stor! Och trevligt. Och Estland blev sexan. Inte dåligt alls! Fast det "Kuula" var inte alls min favorit. Tyckte mer om deras andra platsens sång från deras sångtävling.
Men inte allt var så roligt. Helmer var så kaxi när han åkte på sin fyrhjuling. Och han är ju liten kille, men började lära sig hur man gasar och kör. Men då... fyrhjuling blev trasig. Iaf tyckte han att laga kan man genom att fulla på bränsle.



Och om igår hälsade små gulliga gäster bara på då idag lämnades dom helt. Så att det gick hel dag med sol, vind, krafsande, barn vaktning och till sist men inte minst, gick vi till farmor för att gratta henne på morsdag. Vi gick där med idag-våra-barn Helmer och Elly och åt nybakade bullar. Men nu har vi tagit dom hem till mamma-pappa, jag kan andas ut och börja se kvällsfilm.


En som är stolt!

Vår fin hund BELA, som känner sig idag oerhört stolt. Och varför inte? Hon är duktig och blev belönad med bra betyg i Bredsele. Efter vad tyckte hon, att det minsta vad hon värd är, ska vara en smaskig leverbit godis och min smörgås.






Very good!

Very good, sa domaren och det var vår betyg. Man kan vara helt nöjd, åka hem och ladda upp bilderna före man ska vidare till stuga.


Vi väntar ännu

Fantastisk väder för att vara med i hundutställning på Bredsele Park. Men ännu är det inte vår tur. Vi väntar vidare :)


Världens lataste?

Lataste av alla ha-ha... Trodde att det kan vara jag. Om det är frågan om världens... ja, vad som helst, då är det ju jag. Men... Det finns tydligen flera som är efter titeln. Som till exempel denna latmasken hackspett, som äter kvarvarande vintermat. Gå och sök maskar och insekter, du!




Hjälp!!!

HJÄLP! Ber om hjälp... Myrornas invasion i huset. Skulle ta socker och när jag tog  första sked såg jag där nere i skålen en myra. Tappade allt... Tänk hur  glatt har han bajsat och kissat där! I min sockerskål! När han förstådd att han hade blivit avslöjad, försökte han rymma. Jag fick tag honom. Med kamera iaf. Hade själv framför ögonen bild om hur alla möjliga skräckfilmer tävlade efter min uppmärksamhet. Jag har ju sett invasioner av fåglar, myror, getingar, blommar... Och då var en i skafferiet och en till på spisen. Hade han tänkt bidra till middag? Undrar med vad å... Är det dags nu? För invasion... Ska dom ta över huset? Vad i h... ska jag göra???


Dags för röntgen

Nu var det tid för att åka och röntga vår stor valp som har blivit verkligen står och vild tonåring. Vild är bara förord... Det ska också bli en resa till första utställning för han, Den Stora Aaros. Men det ska bli nästa vecka. Idag är det röntgen  resa för han och för mig gäller det att koka soppa och ge sig till jobbet. Inga  över spännande händelser här i huset. Men ikväll blir det Melodifestivalen och det ska jag se. Vill ju veta hur det går för Loreen :D

Oo nej...

Nej, det blev ingen städ-dag. I ställe  gick jag till fika med kompisen L och efter det handlade jag. Och tider går fort. Redan var det dags att laga middag.
Igår kollade jag melodifestivalen. Babuschki vad gulliga och annorlunda, annars inga överraskningar. Men jag tycker att alla länder skulle komma med egna låtar och egna artister. Om allt är inköpt och lånat då kan vi väl ha tävling  här i Sverige eftersom det är mest svenska låt skrivare som älskar att stoppa sin näsa överallt. I do't like it. Åter  att se i torsdag vem som mer sålde sin låt och väntar på beröm.

Tiden står...

Är på jobbet. Hela världen känns sovande. Klockan är nästan 10 men kan inte hålla ögonen öppna. Vill också sova som resten av världen. Men kan inte.... Jag är ju på jobbet och det är två timmar kvar före jag kan åka hem. Och där ska jag inte heller börja sova, finns bättre att göra. Som att börja städa...


Igår ledsen, idag glad!

Var så besviken och ledsen igår, men idag sa älsklig att  han kommer kanske ändå att åka tillsammans med mig till semestern, och jag blev så glad. Vet inte hur det överhuvudtaget skulle gå annars. Och då gick jag ut på trappan, eftersom  jag blev på så bra humör och solen skiner och då såg jag två svanar på sjö. Precis framför huset. Vem som hittar dom på bilden?






Men nu är det dags för mig att dra sig till jobbet. Hej då!

Att man lär sig aldrig!

Man lär sig aldrig. Inte jag iaf. Började sticka mig en kort armad tröja och kollade jag mått före? Nej-ej-nej! Började ivrigt och nu? Allt fel... Igen! Eh, måste tänka hur jag ska göra... Men, tror nästan att jag vet redan. Det blir en till konstig design från mig... Igen!


Ska gå...

Dags att gå till jobbet. När var jag där sist? Nej, orkar inte ens tänka på det. Men där ska jag gå alltså. Eller åka bil egentligen. Undrar om kattungen herr Milo har växt mycket och hur har dom där. Snart får jag veta. Men först ska man duscha, baka piroger och att inte glömma, stoppa i väskan det, vad jag köpte med att ta till arbetskamraterna från New York. Nämligen nöt- och vaniljsmaklig kaffe. Bara för att ha lite roligt och för att det är  alltid spännande att prova ngt annat.
Trevligt lördag till alla :D




Tur eller inte?

Har man tur om man har maken som är städkunnig? Eftersom att då har jag ju tur! Behövde idag bara starta tvättmaskin, handla och laga middag. Fast det räckte ju åt mig... Nu kan man lata sig vidare tills imorgon.
Läste också genom Nesser "Berättelse om herr Roos". Jag, måste ju säga att jag tyckte inte... om slutet. Det var på ngt sätt bra, men på annat sätt inte bra. Vill inte såna avslutningar, att det kan vara si eller så... sluta på ett eller annat sätt, ungefär att hur du vill. Jag vill att författaren ges slutet. Ja, och vem bbryr vadd jag vill... Ingen, inte Nesser heller. Han fortsätter med sina - tänk själv, hur det slutar efter du har läst genom! Men läsning var spännande, jo...  när man hade läst första 200 sidor som var för det mesta svammel. Men jag läste en annan bok på flyget till. Ola Lauritzson "Miljardären som försvann". Vad det var bra! Verkligen. Boken blev först på min topp-listan och puttade bort Larssons  Mikael Blomkvist med sin partner, den tatuerade flickan. Även om jag kollade (också på flyget) Amerikansk film-variant om Larssons böcker. Det var bra. Verkligen. Men "Miljardären som försvann" var  BÄTTRE! Utomordentligt. Dessutom var den skriven  efter en verklig, olöst händelse. Och... Hade boken redan länge, men hade inte läst före nu. Tänkte att - gud, baserat på verkligheten, är säkert bara trams och dåligt skriven... Men! Överraskade blev jag.  Stort. Ja, vad dum jag var. Fördomsfull. Är glad att jag läste! Och hoppas att författare skriver flera böcker till.


Hem, sköna hem...

Äntligen hemma. Och trött som f... Det sista är faktiskt flygvärdinnas fel, kunde inte sova eftersom hon störde mig hela tiden. Först var det - stäng mobil, då var min väska i väg, sen bälte öppet, ryggstöd fel... Ah, vilken typ. Och nu, hemma igen, orkar jag ingenting. Väskan har jag iaf öppnat och tagit sakerna ut och gjort ordning. Räcker med det för idag. Nu ska jag bara ligga och vila, vila, vila...

Hej då NJ och mina älskningar

Allt är packat och klart. Om två timmar skjutsar dom mig till Newark flygplats. Känner mig lite ledsen... vill inte lämna dom. Men sådant är livet. Grymt och orättvist. Men vi kommer att ses igen! Snart, hoppas jag. Nu ska vi ära lite sallad och säga hur mycket vi bryr om varandra... och då ska vi i väg.

Yahtzee

Sista kväll med spelet Yahtzee och vin. Jag vann två av fyra spel. NICE :)


Modell för en dag!

Lilla Katarina vaknade och efter mat började vi leka. Hon drag ut klädlådan och jag tänkte - varför inte? Klädde henne och började fota. Men inte ville hon stå som det behövdes. Hon ville dansa och klappa med händerna. Svårt att vara en stjärnfotograf med olydig modell!!! Och omöjligt att få henne att vara stilla även för två sekunder.


I de tystaste vattnet går de största fiskarna

I de tystaste vattnet går de största fiskarna - tror det är rätt beskrivning. Och sanning om man läser om detta i Håkan Nessers "Berättelse om herr Roos". Inte att snacka om slump och oväntade händelser eller att vara i fel tid i fel plats. Allt kan hända. Det fick jag veta efter att läst första 200 sidor. Kvar att läsa är ungefär 150. Där kommer inspektör Barbarotti in i spel och ska, trots sin gipsade ben, utreda fallet. Spännande läsning, man väntar hela tiden, att ngt ska ju hända. Har timme kvar före lilla Katarina vaknar, så att jag fortsätter med att läsa boken. Ute regnar och vi ska vara hemma. Hej på er!

Lugnt, än så länge!

Matade lilla bebisen med hallongröt och nu sover hon så gått. Medan jag duschade igen. Gör det typ minst tre gånger per dagen. Så varmt och fuktigt är det här (över +30) och man kan inte fatta att hemma snöar fortvarande. Måste börja tänka också hur ska jag rumma alla saker i väskan. Man har ju shoppat en del. Och idag kväll ska vi till shopping igen. Så klart! Tyvärr och förmodligen sista gången. Men i Burling's har jag ju inte ännu varit! Och DÄR hittar jag alltid en massa. Måste väl köpa en väska till. Och inte första gången ska jag göra det. Men först lite mat och leka med ballongen :)






Ska ut och ta en promenad

Tillbaka från restaurangen. Jag såg ganska glad ut efter två drinkar.



Och efter vi hittade Katarina



började hon mysa med sin pappa



Men nu är vi hemma, och tänker att det skulle behövas en promenad. Till alla...

Väntan igen!

Klockan här är lite över nio på morgonen. Bebis har varit vaken 1,5 timmar. Jag har matat henne och bytt blöjor. Två gånger. Dessutom kissade hon också på pottan, trots allt är hon nu ju tio månader gammal/ung. Men då blev hon trött så jag har lagt henne. Fast hör att hon spelar lite musik. Blev pigg i sängen? Jag ska inte öppna dörren... Nej. Och hennes föräldrarna sover. Börjar bli vana, ser jag. Är det dags för mig att packa och åka hem? Snart. Tre och en halv dag kvar. Men tills det... ska njuta in i det sista.
Mindre än fyra timmar kvar för att vara på plats i restaurang för att äta brunch, sulle ja göra lite oväsen så att sömntutar ska vakna? Och ta på mig min papegoja tröja?


Super sommardag

Nu har vi, som är duktiga, varit ute och shoppat, ätit och promenerat i Central Park. Först åkte vi med buss till tunnelbana och väntade hissen för att gå till tåg.



Det var tyvärr bara en hiss men vi behövde gå där ordentliga rundor, så att det blev en del styrketräning också. Bära barn och vagn på krångliga trappor. Barn var inte så glad över det... Och måste säga att samma person var inte så snäll i restaurang heller och på grund av hon såg vår bord ut inte som det var före vår besök... Stackars servitör...





Och mätta samt nöjda gick vi vidare till Central Park. Ja, där var hur mycket folk som helst....





Vädret kunde inte vara bättre och vi är helt nöjda med super-dagen. Köpte mig också en glad sommar tröja så att snart ser jag ut som en riktig papegoja. Dessutom var det en happy girl (jag kan inte nämna någon namn, men det var inte jag eller Annika), som flörtade med alla karlar i buss på vägen hem.

När?

Klockan är 9.30 fm. här i New York. Ute är strålande sol och redan supervarm. Har varit vaken från klockan 6.30 då bebisen vaknade. Fast hon var snäll. Ligg bredvid mig i min säng, kollade runt och rörde sig inte tills klockan halv åtta, då ville hon ha mat. Efter det lekte vi lite med min mobil och solglasögonen och nu sover hon. Samt några som kom hem klockan fem på morgonen. Från Kaninens födelsedag, vad dom firade i det Estniska Huset i New York. Stackars Kanin-mannen själv, som blev et år äldre och är fortvarande Kanin... Men vad ska man göra med ett sånt efternamn?
Väntar nu att alla ska vakna och laga mig frukost. Nej... skojar bara. Jag har redan druckit kaffe även om jag var tvungen att koka det själv. Samt göra smörgås. Egentligen väntar jag att alla ska vaka eftersom vi allihop skulle ut idag till Manhattan och Central Park (förhoppningsvis). Har också fått min morsdags present - en fint ljus-orange topp från märkeskläder butik. Måste hitta nu rätta märkes jeans till eller? Ja-jah... Det är jättesnygg iaf.  Och till imorgon har dom bokat restaurang för att fira morsdag med gott mat och dricka - med mig, faktiskt! Så att jag är på väntans väg.... Hoppas att ni där i Sverige har också roligt och har att vänta ngt gott :D

Midnatt i Sverige men...

Midnatt i Sverige men här är klockan bara 6.00 p.m. och vi har kommit precis från shopping. Genom allt lidande och ätande blev det en del fynd också. Två väskor, presenter, skor osv. Bilderna pratar själv...








Snart till shopping

Skulle göra sig kanske klar för vi ska gå och shoppa i MALL (shoppingcentrum) när Katarina vaknar efter sin morgonsömn men känner mig så lat. Och det är så trevligt att bara sitta och inte behöva göra ngt. Man får ju allt serverad. Bara att vakta bebisen. Eftersom at efter att matat mig är de föräldrarna är  ngn konstig anledning bara i väg bort... vet inte var...
Tur att jag vet var jag ska! Och med vem... Jag, Annika, bebis och vi ska till SHOPPING. Jeeeeeee.......

Soligt

Vacker och soligt samt supervarm dag. Och jag som hade på mig stövlar när jag flyg hit... Tur att jag hade med mig sommarskor fast de är ju inte menade att ha på såna snör-skor när alla andra går och har flopps på sig. Men jag ska gå imorgon och shoppa. Väskor, sommarskor och en kortärmad tröja och... Faktiskt, listan ära ganska lång!
Idag är jag barnvakt.  Föräldrarna har gått för att jobba, klockan är 9.20 och jag dricker kaffe i lugn och ro eftersom bebis Kata sover. När hur vaknar, då ska jag bära hon och barnvagn ner från tredje våning och vi ska till lekparken. Lite styrketräning före detta? Nä, ska klara mig. Jag har ju erfarenhet att bära ner barn med vagn från femte våning, så att vad är det en tredje för mig?
Igår kom en gäst, tant KADI, för att gratta Katarina i hennes 10 månaders födelsedag. Hon brukar också vara Katas  barnvakt och förut i livet hade hon jobbat som personlig assistent i England. Jobb var 24/7 . Så kan det vara...
Men nu ska jag göra mig i ordning och tänka ut vad ska jag leka med bebis i kväll när hennes föräldrar ska ut till restaurang och ha en DATE. Bara dom två...
En bild från igår när vi var i lekplatsen :D




I New York

Roligt eller pinsamt? Hon i Arvidsjaur rekommenderade mig att göra inchecking till NY i Arlanda. Jag vägrade och då gjorde hon det själv, som jag ville. Men senare fick jag veta varför.... "Vad är det för historisk biljett?" frågade hon i GATE 65 i Arlanda. "Jag kommer från A-jaur" svarade jag. "Då förstår jag," sa hon "Det är ju tur att det finns flyg där överhuvudtaget så att du inte behöver åka i USA med hundspann... Undra, att de har kvar där såna urgamla biljett skrivare?" Men nu vet man det! Att A-jaur folket är historisk...
Framme i New York var supersommar. Varmt, regnigt och fuktigt. Vi åkte direkt från flygplatsen till Rysk shop och handlade så mycket mat... Skulle det vara jag som måste äta allt up? Men, iaf jag fick ju smörgås serverad till "jag i säng", som jag har ju vana. Så trevligt att bli uppassad av barnen.
Igår kväll var det välkomstfest hemma och  "Idag 10 månader Katarina" ville absolut vara med.



Idag blir det tårta och gäster men just nu ska vi se "Jane Eyre" filmen :D


Arlanda

Jag är världsmedborgare och hela världen är mitt hem. Nej. Inte lilla jag utan det står på väggen i Arlanda. Just här sitter jag, njuten kaffe och börjar komma ihåg vad allt jag glömde att ta med. Som att jag tog virknål men glömde garnet... Hm. Visst säljer de det i New York också. Och inte bara det. Men ähc, inget att göra åt de glömda godisar eller lipstift.
Egentligen är det nu dags att gå genom "lidandet" på väg not gate 62 till NeW York planet. Till återseende, kompisar :)

Mjau...

Blev torterad av jobb katten. Han tvättade mina hår och ville inte släppa taget. Han var helt över mig och jag var tvungen att tvätta bort kattseklet direkt jag kom hem.



Och då behöver jag börja packa. Verkligen sista stunden... Men jag söker efter saker och det är bara kaos.



Kommer inte ens ihåg vad jag hade tänkt och om jag tänkte överhuvudtaget? Men, allt det är egentligen oväsentligt. Snart, imorgon, är jag redan i New York och myser med barnen... Om jag nu får allt i väskan, så klart...

Packa nu eller?

Tagit sig hem från jobbet genom snökaoset och slask och kolla nu - ute är sol! Trevligt! Men jag måste gå och plocka ihop tvätten, laga middag och börja packa - tills jag kommer ihåg vad jag ska ta med till New York. Fast man kan ju gå och shoppa där. Gå genom alla sko affär. Det brukar jag ju göra. Och köpa flera par skor så klart. Och ny väska behöver jag också! Och dom har ju varmt där, vet jag. Vår! Ingen snökaos eller hagel. Så att det betyder... vilka kläder ska jag ta? Äh... ska först gå och laga middag, stoppa laxen i ung. Kanske kommer jag senare  på vad är bra att ta eller inte att ta med...

One moment...

Tog mig en stund i lugn och ro... Nämligen är det så att kom jag hem igår kväll och hörde rean bakom dörren att det var cartoon på TV. Hm... tänkte jag. Vad gör där min älskade gubbe? Alla kollar hockey mellan Sverige och Norge medan han i smyg kollar barnprogram? Men efter att jag öppnade dörren och såg små skor, blev bilden klar. Det var Stor-Helmer som var på rymd och sökte gömma-plats hos oss. Vad vet jag... Iaf vägrade han att gå hem alls och då fick han sova över. Naturligtvis. Så att det var klockan sju på morgonen när han började: vakna, vakna, Mooni... Men jag vägrade att vakna och då somnade han också igen. TUR!!! Klockan nio blev det säng-mys och vi "torterade" farfar. Efter det bajsade Helmer på sig och efter att vi bytt, blev han min lilla bebis som ville bara ligga och få mjölk. Just nu kollar han Scooby Doo och jag fotade han (fast han ville inte att jag stör där med min kamera) och sitter nu här  och skriver. Min lilla stund med dator och kaffe. Hinner jag en spel också?




In i rutin

En vanlig hemma + arbete dag. Skulle direkt från morgonen börja städa och starta tvättmaskinen men fastnade i SKYPE eftersom kompis ringde och då drack vi kaffe och babblade på. Tog inte så mycket tid, trodde jag, men när jag kollade på klockan var två timmar som bortblåsta. Fattar som inte hur är det möjligt?
Nu är tiden farligt nära till tiden att man måste börja förbereda sig för att gå till jobbet. Och jag har tvättmaskin fortvarande på, middag inte klar och inte har jag varit ute och handlat. Inte att snacka om frisyren efter dusch. Ngn som vill komma och hjälpa till???

Skönt...

Skönt att vara hemma igen. Tänk att det var snö kvar också i Åre? Men det var ingen fara. Resa fortsatte mot hemmet och vi kom fram till sist. Även om vi åkte efter midnatt. Visst kändes det att vara i zoo. Djur överallt. Det räckte med hare på km. Och renarna var tuffa som f... Rävarna spring kors som tvärs. Inte att snacka om rådjur. Och visst är jag duktig som känner så många djur ute på vägarna...









Älg träffade vi dock inte och det var ju bra eller hur... Nu kan jag njuta min sista lediga dag av lilla-semestern, laga en älggryta och tänka... att det väntar en lång jobbhelg.

Svååårt...

Så svårt att öppna ögonen igen. Fast klockan är redan snart tolv. Det var det spelandet igen igår kväll.




Ja, kanske vinet också som gjorde morgon så sen idag. Men idag är det sista dagen av lilla semestern. Imorgon ska man dra mot hem. Just nu ligger jag i säng och har fåt kaffe serverad och väntan bara på äggröra för att äta. Snart ska vi ut på promenad. Efter det middag och.. mera spelandet? I sista kväll?

RSS 2.0