Vad....

Ja, vad ska man ta på sig i kväll? Det är nämligen det dag, när stora direktörer bjuder folk på middag i restaurang. Och där går man inte i vardagströja. Ska tag ta den brun klänning eller svart? Eller svarta byxor med glitter topp? Eller vit blus med svart bälte? Långa stövlar eller högklackade? Är helt förvirrad... Tog till och med en långpromenad  med kompis för att få skallen klart och tänkande men min kvällens kläderval är fortvarande oklart...

Annorlunda

Annorlunda fredag än det som var förra veckan när jag jobbade. Idag var jag ledig. Fick sticka, virka, läsa och hade tid för att laga en speciell middag. Det blev schnitzel, svampsås och mandelpotatismos. Mjämmmm kan man bara säga. Och nu är det bara kvar Let's dance på TV. Och Daim-glass så klart...

Jag igen...

Tillbaka från fika. Och att det var mysigt. En liten ROCK-CAFÉ från 50-talet. Full av ungdomar, bebisar och vi - jag och Leena. Det var svårt göra en bra bild.
Vi båda åt en bit av smörgåstårtan. Nästa gång tar jag ngt annat. För att prova. Eftersom vi ska gå där mer. Och det var tårta och varma smörgåsar och allt möjligt.






Men nu, my friends, måste jag dela mig  mellan tvättmaskin och min spännande bok. Ja, livet är inte då lätt...

Torsdag

Vaknade och  tog direkt efter dator för att läsa vidare "De ensamma". Det blir bara  mer och mer spännande. Snacka om Håkan Nesser...  man som kan. Skriva spännande.
Men nu är jag tvungen att göra en några timmans rast. Efter att jag uppdaterar blogg ska jag ut och fika. Vi ska träffas med Leena i den ny café i vår lilla stan. Kallas AMANDA. Ägaren är en 20-årig tjej och vi ska där för att se hur det är där. Hur mysigt.  Nyfikhet är en stor drivkraft. Snart tillbaka!

Början dag

Av ngn konstig (eller inte) anledning har jag gjort tre början idag. Började sticka en ny klänning, virka nya baby converse och började läsa Håkan Nesser "De ensamma". Sticka gick bra och ja lämnade det, virka gick för fort, det kan vänta...  jag började läsa i ställe. De första sidorna drag och drag som en gummiband, men ingenting hände. Men jag tycker mest att läsa om aktiviteter och snabba handlingar. En fräscht lik är inte heller dålig. Men! Min sur väntan blev belönad till sist. Det blev bättre när personerna blev "uppvärmda". Så att ännu en gång måste jag säga - hej då, jag ska tillbaka till boken!

Vardag!

Levererat katt-saker till jobbet. Nästa gång när jag ska där och jobba, då finns katten MILO redan på plats. Blir roligt att se honom.
Samt har jag varit och köpt mycket GARN. Nu ska det stickas och virkas. Jag är ju redan klar med den lilla klänningen.



Nu ska jag sticka en till. Lilla Elly ska också få sin klänning och skorna.
Och då har jag varit och handlat. Som vanligt när man går för att köpa en paket mjölk, då kommer man ut med tre påsar och orkar knappt bära. Men, men... nu ska jag INTE handla minst en vecka. Tror jag. Kan vara fel så klart....
Och dagen är inte ännu slut! Nu ska det städas och ordnas. Tvättmaskin är redan på gång. Men SÅ bråttom har jag faktiskt INTE. Först ska man ta en nice kopp kaffe och njuta av livet. Även om det är ösregn ute. BRYR INTE om det !!!

Vaknat men inte vaken

Piggar mig upp med kaffe. Om jag får andra öga också öppen då kan dagen börja. Först måste jag söka upp katt-saker och köra de till jobbet. Vi ska ha där nämligen en kattunge. Levereras i slutet av veckan. Ska bli cool för han med alla slange och saker där som han kan prova leka eller äta. Tillbaka till kaffekopp...

Åka med bus

Åkte idag till Piteå. Med bus. Och tillbaka. Igen med bus. Hade med mig min lilla dator så att det inte skulle vara tråkigt på bussen. Och det var det inte. Började läsa en bok av Darja Dontsova som jag hade köpt och laddad ner evigheter sedan. Och det stod - ironisk detektivroman. Oj, det är verkligen roligt att läsa. Hann bara till sida 289. Kvar är det 69 så att jag skyndar mig nu tillbaka till lilla dator för att läsa vidare så att jag vet hur det hela slutar... Fast inte precis direkt... maken kräver middag och jag har stoppad en stackars lax i ung... jag har ju bråttom till min läsning. Men först - middag :D

Är helgen över?

För min del - ja! Bara myskvällen kvar. Med middag, TV och stickande samt maken bredvid mig. Klänning stickand, det finns lite kvar att jobba med. Men! Har virkat klart  Baby converser.



Inget extra, men det var ju på prov. Ska köpa mera gruvade garn och sticka rosa med vit till lilla Katarina. Det ska gå ihop med vita klänningen. Det har också blivit större... Måste sy det ihop. Kanske idag, kanske imorgon.  Det blir flera lediga dagar nu. Hinner ett och annat...

Satan-satan...

Ställde klockan rätt. Igår kväll. Och väckaren också. Och då vaknar jag på morgonen för att hand domnade av. Av ren slump kollade på klockan.... Men nej! Skulle redan varit i väg till jobbet. Hur hade jag lyckats stänga av den? För längesen... Skickade sms att jag är på gång iaf. Och ska springa nu... till bilen för att skrapa frost.

Förstår nu

Har börjat fatta att det verkligen är vår på gång. Ute snöar eller regnar eller jag vet inte vad det är som kommer ner, men inne har växter börjat blomma. Det är säkert tecken. Dom ser så sårbara och vackra ut. Men jag kan inte stanna och undra dom, jag ska nu dra till jobbet och om vi har en lugn dag då kan man sticka ock virka vidare. Hej då!







Härligt

Precis kommit tillbaka från en härligt promenad. Och nej, inte var det på min initiativ... Granne ringde och ville gå och då gjorde jag glad min och sa att "då går vi!" Och hund fick följa med. Även om han hade ätit upp min smörgås och avokado på morgonen. Den skurken...
Nu ska jag baka en kaka och göra middag klar. Efter det är bara bay-bay och åka till jobbet.

Utmärkt...

Det gick bra igår. Med att virka alltså. Vi hade en trevlig tant bredvid oss som gärna hjälpte och lärde. Och det var det vad vi klarade av... Att börja med.



Men hur är det möjligt att det ska bli och se ut så, det fattar jag inte...



Njah... bara att vänta och se vad händer när man ska virka igen. Det kommer att hända i lördags. Också ett sätt att driva tiden eller hur?
Men idag måste jag ut och handla eftersom jobbar hela helgen. Så att skynda på, mamman...

Tant-maffia?

En dag kom våra snäll vikarie till jobbet och kallade oss "tant-maffia". Vi som satt på soffan och stickade... Tant-maffia? Men kanske vi är det?
Iaf har jag idag läst kompisens nya romanens början. Rättare sagt tre första kapitlet. Det blir en roman om bondeliv. Hans familjen, arbete, grannar...  Egentligen är det fortsättning, fast i första bok, då var bonden mamma, som är nu död och det är son och hans fru som lever bondelivet med sina barn. Men ännu var det där ingen intrig, bara frågan: vem är pappa till äldre son? Och en stökig granne med sin får-hungrig hund :)
Och själv ska jag nu med bästa  Lotta till stickningshuset. Jep, maffian ska sticka vidare och maffia-gänget blir större och större...

Till sist!

Kväll till sist. Jobbat klart före två lediga dagar, tvättat min kappa, lagat middag och tur som det är - fick idag prata med två av mina tre barn. Lyckad dag. Som i alla andra. Nu kan man krypa under täcke och se lite TV före man ska sova. Men två lediga dagar väntar.... ha-ha...  Ska spela på dator, tror jag. Och då skickade en författarkompis början av sin roman, skulle läst det redan i helgen men hann inte. Så att imorgon - då ska jag läsa det. Och skriva svaret, vad jag tycker om de två första kapitlet. Men nu blir det snart nati-natt. Puss på er :)

För roligt...

Vem kan tro att det är så jädrans roligt att bara ringa till löneenheten och att människan är aldrig på plats? Sjuk, ledig, borta, på lunch... Fattar inte när dom jobbar. Eller... det är tydligen dator nu för tiden som gör allt jobb. Och då är det så klart tråkigt att sitta där, bättre gå runt och fika och babbla på... Men jag? Vem ska jag fråga hur är det egentligen med mina semesterdagar. Tog semester bara i två veckor men vad står på pappret... Helt utopisk nummer. Och jag ska ta semester igen i maj... och i juli... Hur blir det då?
Och inte nog med det. Allt blev bara ännu roligare... Vi som åkte upp i berget igår. Och jag ville bli fotograferad där. Och min snälla make ville så gärna hjälpa till. Så han fotade och fotade och nu, hemma, när jag laddade allt i datorn... Inga bilder som går att använda eller se. Han håll ju fingret framför... HJÄLP! Jag orkar verkligen inte mer att SKRATTA. To much skoj :)

Fint!

Det gick bra att få veta att man hade stickat helt fel. Men, men... nu har jag dragit allt upp och börjat om och allt är NU under kontroll. Bara sticka på... 
Dessutom måste jag bara säga att fredags kväll i stugan var helt underbar. Hela himlen full av stjärnor, norrsken och eld i kamin. SUPER-TRUPER. Verkligen. Lördag var helt bekymmer fri. Vi hade underhållning av självaste söta Helmer. Jag kallade honom: min lilla pusse-gurka, men han sa bestämt att: JAG ÄR HELMER. Den lilla direktören....



Och då fick man fika flera gånger per dag med kompisar. Som var COOL så klart. Och söndag var inte heller så dumt. Vi åkte skoter. Hela vägen upp till Harjalidan. Och inte nog med det. Man fick kisa mot solen. Underbart... eller hur?
Ja, så var det med helgen i stugan. Snart börjar måndag och nu vecka. Men inte än. Det är kvar några timmar av helgen. Och jag mår så bra efter att badat så skönt och ätit middag och nu får jag dela sista timmarna mellan maken och Stallones-film på kanal fyra... ha-ha....

Ordning på!

NU ska det vara ordning på mig... Ha-ha.... Måste sluta mysa här hemma, behöver gå och handla och börja packa. Mot kväll drar vi oss till stugan och ska mysa där. Framför kamin. Och imorgon kommer kompisar L & L och då ska vi ut till naturen. Skoter tur, kanske lite pimpla... Inte skulle det vara fel med en fin röding i stugan för kvällsmat eller hur. Och då började jag förstås sticka Lill-Katarinas klänning. Som vanligt utan att veta ngn mått. Så jag har för säkerhets skull skrivit till Annika och frågat hur stor är hon nu egentligen.  Kanske måste börja om med klänningen men bättre det än att det är för liten eller för stor. Hoppas få svaret före vi åker så att jag kan börja om snarast.  Tror nästan att jag ska dra upp allt som jag har redan stickat... äää... men som sagt, bättre det än helt fel storlek när hon ska ta det på sig. Det ska vara perfect, hoppas jag. Men nu... ut och handla... Tar sig själv i kragen :D

Oo-ja...

Latat borta hela dagen.  Egentligen skulle tänkt på vad ska vi ta med imorgon när vi ska till stugan över helgen. Skoterkläder, mat och allt annat. Vet inte varför var jag så trött men hoppas att jag är energisk imorgon och ordnar allt på nolltid :))

Huvudvärk? Men nej...

Men, men... Då fick jag veta att hitta rätt present behöver inte betyda huvudvärk. Otroligt, men sant. Så desperat försökte jag hitta present till min älskade kompis Virve, som bor 100 mil från mig. Så långt borta men samtidigt så nära. Tänker på våra långa och underbara kaffemorgnar i skype. Men... tillbaka till present! Som tur, fick jag  tips att  det  finns faktiskt en PRESENTTIPS sida där man kan läsa vad andra har hittat på eller kan skriva upp egna bra idé  om presenter. Och köpa för alla möjliga priser. Och om att ge rätt present till rätt person. Oersättlig sida faktiskt. Min huvudvärk försvann. Och nu är jag även  lite förvirrad eftersom att fått SÅ MÅNGA bra idé. Det är roligt att få, men mer roligt att GE... Tycker jag.

Glatt mot kväll

Alla möter avklarade, klockans batterierna utbyta, garn köpt. Och nu ska jag ladda upp bilden på min stickade klänning. Efter det kan man gå och läsa vidare Liza Marklunds "Du gamla, du fria". Tills det börjar min favvo program "Project Runway".




På väg...

Nu är det lite bråttom. Ska till en möte och då har jag förhoppningsvis lite tid över före nästa för att gå och byta klockans batteri samt hoppa in i garnaffär för att köpa garn till Katarinas klänning. Har ju en och en halv månad på mig att sticka det. En liten och glad sommarklänning att ta med som present till lill-Katarina i New York. Och JAAAA... Min klänning är också klar. Har det på mig. Faktiskt. Men hinner inte ladda upp bilden just nu. Det blir kvällens sysselsättning. Ni ska få se....

Vah?


Lugn morgon, trodde jag. Och ledig dag. Hann precis dricka upp min morgonkaffe och öppna datorn och då fick jag telefonsamtal... kan du komma och jobba? Det är kris, förstår du... Så att, snäll som jag är, har svårt att säga nej och nu springer jag där direkt. Hej då!

Skönt :)

Nu är man hemma på riktigt och kan även (lite) slappna av. Kom redan i fredag, och tur var det - i rättans tid -  efter händelserna på Arlanda, men tyvärr var tvungen att åka direkt vidare till jobbet. Och efter en lång arbetspass och middag igår med kompisar och melodifestivalen (Loreen är OK. Annorlunda och originell kommer hon att synas bland andra i EUROVISION) njuter man nu - att man är hemma. Faktiskt. Längtade efter min egen säng också. Så nu är jag nöjd och vidare plan är att sy ihop min stickade klänning.  Det tar lite tid för att börja med det, eftersom jag är lite störd av alla dammråttor som jag har hittat här hemma efter nästan tre veckor, men bort med damm och då börjar jag med klänningen. Blir lycklig om det blir klar. Fast det tar tid att sy sådant... Hoppas att imorgon, då får man se, om vi han en RESULTAT! Just ny är det bara en hög med stickade delar och blixtlås här...




På ra-a-ast

Kom hem för en stund sedan. Men bara på rast. Om halv timme ska jag vara tillbaka på jobbet.  Ute är underbart väder. Sol gör man glad, det är sant. Kanske vi ska ta en sväng ut, när jag är tillbaka på jobbet? En sväng till naturen. Skulle vara perfecto. Och i kväll är man bjuden till middag. Hos L & L. Efter mat ska vi se melodifestivalen. Blir spännande det också. Är det ens möjligt att Ranelid kan vinna? Storfavvo är ju faktiskt Loreen. Och då är ju med lille Ulrick och Miskowski och alla de andra. Vi får väl se... blir en trevligt kväll iaf. ha-ha...

Mission completed

Hemma igen. Det var lite cirkus i Arlanda, jag missade nästan flyget eftersom en GATE hade tekniskt fel och flygplan skickades några gånger rund flygplatsen. Tills kom en bus och hämtade passagerarna. Så att när jag sprang till terminal TRE, då var ingen kvar. Panik!  Men dom ringde och - jag hann med! Och är nu hemma. Har även hunnit packa allt upp, ätit lunch med maken och måste om en timme vara på jobbet. Tillbaka i min vardag. Fast det var roligt att vara barnvakt. Är bara så trött, trött, trött....

Sista dag

Springer runt som höna utan huvud. Undrar, vad glömmer jag att ta med. Att jag glömmer ngt det är klart. Och har varit och handlat lite godis att ta med. Det var klart att dom strejkar här. Barnen  som inte kunde gå till skola, inga bussar. Hörde, att även sjukhus mottagningar var stängda. Bara ambulans kommer in. Roligt...
Men för mig sista dag i Tallinn. Så att jag städar, packar, leker med bebis och tänkte laga en gått älgköttgryta till ungdomar som kommer hem imorgon. Lite ledsen att åka hem, och lite glad att åka hem. Tillbaka till min liv: vardag, jobb, make, hundar, kompisar...
Fattar inte att jag ska imorgon lämna min lilla Trevor, den blivande kanske DJ






Strejk!

Strejk i Estland. Alla vill ha högre lön. Så nu är lärare och dagispersonal bestämt att inte mer jobba. Iaf före dom får löneökning. Och det är OK för mig. Men... nu börjar även kollektivtrafik chaufförer bli högljuda och piloterna... Tror att taxi kommer att jobba för fullt men om piloterna börjar strejka? Jag vill ju hem.... Ska kolla på nyheterna, vad dom säger.

Baby

Bara två och halv dag kvar att vara barnvakt. Börjar få nästan ångest - hur kan jag lämna min lilla pusse-rulle här... Vem ska mata honom, vem vem ska leka med honom. Och jag vet att hans föräldrar kommer snart från semestern och har längtat efter honom, men ändå... Fredag morgon kommer farfar och tar över från mormor (jag) och väntar tills föräldrarna kommer från flyget. Flygtrafik är hemskt. Jag kan inte ens träffa dom. Min plan ska upp lite före deras landar. Inget rättvisa... som vanligt... Är faktiskt sur över det!

Söndag

Det gick inte precis så med Melodifestivalen som jag hade tänkt, men-men, ingenting är förlorat. Ännu. Med det Estniska tävlingen är sämre. En otroligt sömnig ballad. Jag håll på att tappa nästan medvetet. Ingen chans alls har dom. Samtidigt, där ser man, hur olika kan man tycka och tänka och rösta. Tråkigt, men det blir deras stor förlust senare i maj. Pinsamt, ja. Men det behövs ngn som blir sist också.
Idag hade vi tant Anne med Silver som gäster och dagen bara försvann. UUU... VAR ÄR DU NU? SÖNDAG...

Lugnet

Några minuter sedan åkte släkten. Bebisen var hur trött som helst, så han somnade redan. Hann knappt tvätta honom och ta på pyjamas. Nu har jag plockat bort allt som ska inte vara framme och NU får jag njuta av Melodifestivalen. Kollar samtidigt Estnisk och Svensk... Man måste ju hålla koll på allt. Blir intressant vad händer, vem vinner?
Trevligt kväll till alla!

Bilden heter "På gång"





Släkt-dag

Inte ens lunch ännu, men vi här har redan haft en mamma-pappa och vi på andra sidan SKYPE-träff. Visst vill ju föräldrarna se hur barnet mår. Och barnet mår bra. Vänbtar bara på mat, som snart blir klart. Och då kommen min syster på besök. Har en tanke... att använda henne som barnvakt. En stund mnit på allt. Då hinner jag springa och köpa hårfärg. Här ska det nämnligen färgas hår imorgon, när Anneli kommer.
Men ikväll fortsätter släkt-träff. Kommer min annan syster och bror med familjer och då får barnen leka medan vuxna kan ha en pratstund med tillhörande mums-snäck så klart. Funderar bara att... skulle man dammsuga före eller efter gäster... ha-ha....

Trevligt

Vist är det trevligt med besök. Det var kul att prata med Piret lite gamla tider och lite vardag. Och äta. Och dricka kaffe, så klart! Och bebisen var snäll och tyckte om tanten.
Idag kväll blir det bara vi två. Lite mormor-bebis-mys. Men imorgon... Oj-ja... Då kommer släkten. Vad betyder - frivilliga barnvakter, bland annat. Hoppas jag hinner springa och handla ngt smaskigt på morgonen och laga. Kanske kycklingben? Bättre idé?

Klart!

Vi är klara! Förberedelserna är gjorda. Vi är rena och klädda :)) Vi väntar tant Piret, som är redan på väg. Nu blir det FIKA!

Förvandling

Dagen är snart slut. Eller, rättare sagt, är redan slut. Inte blir det längre för att jag är vaken. Skickade just hem kompisen. Vi hade roligt, måste jag säga. Först väntade vi naturligtvis att mitt lilla barnbarn somnar, då åt vi (och tårta också så klart) och drack... kaffe. Och då började vi leka total förvandling. Vi, som är de eviga blondiner. Inte så dumt lek lite före midnatt i vår ålder. Och här är resultatet:




We are HAPPY

Oj, så happy... Det var här en snygg TV-reparatör, som bytte digikort och vips - vi ser igen alla kanaler som vi vill se. Trevor är glad. Han sitter och kollar sin Baby Tv och jag håller på med blogg och matlagning. Alla är nöjda.
Tant Anneli kom inte igår, men hon kommer idag i ställe och när hon kommer, är hon jättehungrig. Därför måste jag skynda mig. Men!!! Jag tror faktiskt att hon tar med sig tårta. Det brukar hon göra. Och då blir det ju FEST för oss!

RSS 2.0