Allvarligt...

Igen roat mig med dotterns uppsatser. Men allvarligt... Undrar om jag får också betyg? Fast... säkert inte. Det är inte jag som har skrivit uppsatsen. Jag är bara  den som kollar att översättning från engelska är rätt  och text logisk. Men nu är slut med det "roliga". Nu tar jag från ungen mina berömda äppelbollar och går till jobbet. Fredag kväll. Mys eller hur?

Hur kunde det hända?

Trodde aldrig, att jag ska säga det, men nu är det bara så... Mord i A-jaur. Hemskt, ofattbart och sjukt. En idiot som tydligen visste inte vad han gör. Och som vi alla vet, psykiatri vill inte ha störande personer i deras vårdinstitutioner. Hem med dom fort som f...  Och nu är en gammal människa död. Bara så där... för att han gick en promenad. Kunde vara ngn annan, som kunde bli attackerad. Vem som helst. Är det nu så att ingen går säkert? Hoppas att allt bli lugnt igen....
 
 
 

Amatör

Sitter och fick plötsligt för mig att det spelar ingen roll vad jag gör, jag är fortfarande bara en amatör. Bakar, skriver, sticker... vad som helst - amatör! Även om man städar, och tvättar... Hur i helsike kan det vara så?
 
 
 
 
 
 
 

Om tystnad...

Återigen lite filosofiskt... Tänkte just hur skönt är det med tystnad. Hemma ensam, slår jag på datorn - men utan ljud. Lyssnar aldrig radio eller kollar TV. Njuter av tystnad. Men om jag är ute, då vill jag höra ljud, prat, skratt. Faktiskt. Vill se och höra att det finns liv, att jag har människor runt mig. Och jag får mina tankar bekräftad. Vad säger ordspråk? Ju:
Akta dig för folk som inte talar och för hundar som inte skäller.
Roligt va? Men om man läser:
Bättre vara tyst och bli betraktad som en idiot än att öppna munnen och bevisa det.
Hur blir då? Tänk att alla, hela mänskligheten håller sig tyst eftersom dom vill inte uppfattas som knäppskallar? Näh, det kan inte hända, för det finns hur många som helst som ska visa sig upp, synas och höras. Till vilket pris som whatever. Så att tystnad hemma, om man vill, men vad händer ute... ja, det kan ju man inte kontrollera...
 
 
 
 

 
 
 
 

Oo... Amanda...

Vilken underbar morgon. Att bli väck med den sjungande Amanda Jenssen. Alltid tyckt om henne efter jag första gång såg hon. Viste direkt att hon var något alldeles speciellt och extra. Och - jag hade rätt! Hon är bara så fantastiskt.
 

JUL kan komma

Efter gårdagens jakt efter julklappar samt shopping och trevlig-tidig middag med E och D i Luleå kände mig riktigt glad. Mot kvällen. Allt blev ännu bättre med kombination "vin-ost-kompisar". Så att idag känner jag mig ovanligt energiskt och handlings-mogen. Kul va? Och jag blev så rörd att allt är så mysigt och blev lite andlig. Dessutom, vilken överraskning, fick jag veta att wau... men det börjar julmånad! Snart! Jag började omedelbart städa, tvätta och julpunta. Och nu, till sist, är allt klar! Bara att kasta sig på soffan, stirra mot TV (stirra - eftersom lördagar är där ingenting att se. För mig.) och sticka några rad av min gröna klänning. Och vänta att kära maken lagar middag. Det kallar jag rättvisa samt kul också, så klart!
 
 
 

OMG!

Har läst flera dagar på rad: Flygbolag SAS snart i konkurs! Och var gör jag? Ja, jag stirrar just nu på datorn och kan inte fatta vad jag har gjort... Jag köpte biljett till Palm Beach! Tänkte bara att - är jag inte värd det? Semester... Och visst är jag ju värd det. Flera gånger t.o.m. Och då, utan att tänka mer, köpte jag biljett. Och nu sitter jag här och gapar... Att jag gjorde det! Bara så där....  Och som vanligt ska jag flyga med SAS. Men dom är ju på väg till konkurs. Kanske. Kanske inte. Hoppas i så fall att jag hinner före... verkligen...
 
 
 
 
 

Fika gånger 10?

Varit ute en liten sväng och fikat. Igen. Det gjorde ja före jag gick också. Och på morgonen. Och snart på jobbet eftersom jag jobbar kväll idag. Faktiskt är jag lite glad, eftersom jag hade ju stickat en lilla klänning till systersonens lilla Elli och dom mejlade igår, att det vad snyggt och är inte alls för liten. Tur med det :-) Men vadd som inte gör mig glad alls är de tidningar. Bara svammel och oordning. Ibland känns det att man måste själv ut och lära upp folk. Hur kan det vara så otroligt många dumskallar över hela världen? Och hur i helsike har dom fått makt?
 
 
 

Vanligt dag

Bakning på morgonen, efter det till första möte och senare till andra. Nu i kväll sitter jag framför TV men vet faktiskt inte vad som går där. Måste hålla ögonen på stickningen. Ja, nu fortsätter jag...

Tröttast av alla

Jag är tröttast av alla. Just nu känns det så. Kom hem från jobbet och det enda jag kan göra, är att tänka på min sköna kudde och säng. Men ännu kan jag inte krypa där. Tvättmaskin på gång, vatten i badkaret och en bok, som jag absolut måste läsa till slut. Idag! Oeh... Måste hitta lite styrka till...
 

Liten klagosång

 
Ingen skönhets sömn i månsken
  ty gnäll och gråt går hela natten.
 Ingen kaffe i lugnet med glädjen
men piss och gröt de fyller sängen.
Ingen dataspel or morden
 då tecknad visas hela dagen.
Ingen varmbad eller boken
 utan bajs och ljummen vatten.
Ingen middag när man vill äta
 naturligtvis ska barnen skrika.
 
Frågan är:  VARFÖR BLIR MAN JÄTTEGLAD NÄR BARNEN KOMMER IN I RAD ?
 
 
 
 

Man kan andas ut

Verkligen! Nu kan jag det. Andas ut... Till sist blev jag klar med lilla Ellys födelsedagspresent. Och det ser ut inte så dåligt, kan jag säga. Tror jag. Men vem vill, kan kolla själv :)
 
 
Har redan börjat med min egen klänning. Miniklänning. Med kortare armar, så att det ska bra att ha på flyget. Jag reser ju så ofta. Så att det blir återigen en bizi-bizi dag. Och jag kan inte glömma tvättmaskinen, det surrar också. Men känns att jag har som glömt ngt annat? Ja just... köpte några böcker att ladda ner i datorn. Blir spännande läsning ikväll, efter X-faktor.
 
 
 
 
 
 

Underbart

Skönt att vakna i egen säng. Få kaffe serverad. Mysa och tänka att snart, men inte idag, ska man till jobbet.
 
 
Fast först ska man ta hand om jobb om finns att göra hemma. Ni vet, det gamla vanliga som städ och tvätt och att handla och ..... Mår inte bättre att tänka på det. Bäst om man får det gjort fort och ta det skönt och lugnt efteråt.
 
 
Dags att börja använda... sådant eller... ?

Tillbaka

Hemma igen. Varför det känns att jag vill ha bara tystnad? Annars är allt som vanligt. Nya nyheter också. SD i rampljuset: "Erik Almqvist uttryckte sig rasistiskt mot flera personer efter en krogkväll sommaren 2010. Han använde uttryck som "blatte-älskare", "babbe" och "hora" under bråket". Jag är verkligen överraskad. Han är väl inte den enda som använder såna ord. Vad är där rasistiskt fattar jag inte heller. Vad är sådana ord med människoraser att göra? Och inte var de andra bråkmakare mindre berusade heller. Oo, vilken lycka att säga vad jag vill... Men kändisar och ännu mer politiker ska vakta över vad som kommer från deras mun. Det är grym verklighet. Vad mer? ja, lilla prinsessan Estelle ska ha lillebror. Vad gulligt. Och! Kan så klart inte låta bli att prata även om Zlatan. Underkille. Målgörare. Spelets räddare och flickornas älskling. Hjälte, helt enkelt! Ja, jag är hemma igen, och saknar redan mina små pluttisar Markus och Trevor. Jul, vars är du? Kom fort, då kommer dom här :D

Min lilla mamma

Hälsade idag på gammal mormor. Hon hade klippt hår, köpt bil - en röd Ford Escort och på väg att fylla år - 82. Vi drack kaffe, åt piroger och hade roligt. Så roligt, att vi var sena till dagis för att hämta Trevor. Men, ingen skada skedd, han ville inte ens följa hem utan trotsade och fortsätt att leka. Mamma hade sällskap av sin hund som vanligt och var jätteglad över sin gammal/ny bil. Hon hade ju varit utan bil redan halv år. Men nu var allt ordnat. Men... hon är ju en världens chaufför. Man kan lugnt säga - som en arg hund bakom ratten. Nämligen tycker hon inte om dom som "sover" bakom ratten...
.
 
Tack till dotter och svärson, för att dom alltid vill skjutsa mig till lilla mamma :D

Fars dag i dagis

Idag firades det fars dag i dagis. Vi var så klart på plats. Satt i första rad förstås. Små barn är roliga. Dom skulle sjunga till papporna och det flesta gjorde det. Men inte alla. Två gråt, två ville inte och bara satt där och en var över entusiastisk och ville tvinga alla. Och det var inte då fröken. Efter lilla konsert  bjudes det fika i barnens lekrum. Men det var flera pappor som direkt landade på lekhörn och började leka med små-bilar, tåg och lego spel.
 

Ordning och reda!

Blev väckt tidigt som det är vanligt i det här i hus. Men som tur var togs barnet till dagis och jag sov vidare. Nu blir klockan snart tolv, det serverades kaffe och när jag orkar stiga upp, ska jag  till stan för en tjejträff. Senare blir det pappa-dags firande i dagis. Roligt att se tre åringar dansa och sjunga, speciellt Markus. Blir roligt!

Lördag klockan 22.51

Fest med gäster och lilla hund och fyra barn var lyckad. Mycket skrik, springande, lek, piroger, äppelpaj osv. Alla var glada och en flaska champagne senare även ännu gladare. Barnen var riktigt upphetsade. Men nu sover dom så skönt och ser snälla ut. Jag njuter en stund om ensamhet, fast det är det inte riktigt så ensamt... Har sällskap av personerna i Mord i Midsomer.

Lördag klockan 13.52

Har blivit ordentligt "torterad"! För uppvärmning klämde en mina fingrar mellan torkställning och andra mellan låda. En kastade skål på golv, så att det blev miljoner småbitar... Men vem bryr? Inte två åringar. Annan skulle hämnas på mig för att jag stängde TV, kastade sin filt och kudde på golvet och hoppade på. Tyvärr somnade han där. Så att nu sover båda. Jag var ute med soperna, duschade  och dricker igen kaffe i väntan min äppelkaka som bubblar i ung. Snart kommer gäster :D

Lördag klockan 06.44

Så mycket är klockan just nu i min kropp i min tid. Här i Tallinn är klockan 07.44.
Väntar på kaffe, barnen äter redan gröt. Manna gröt blev det, men en halv burk hallonsylt...
Frågan är: orkar jag vidare? Dom väckte mig 04.18 i min tid. Igår somnade jag halv två i natt, efter att städat upp typ 3 liter spy...  Och det ska räckas. Tydligen. Imorgon kommer lyckliga och utvilade unga föräldrar.
Men nu är slut på gnällandet, jag ska dricka kaffe :D

Tidskillnad

Börjar vakna och få ögonen lite mer öppet. Har gått runt som en zombie, blev väckt klockan 06.15. Tänka på tids skillnad...  Efter  en och halv timmans tortyr av två barn, kom farmors make (som hjälper också mormor, vi pratar om att skjutsa Trevor till dagis) för att ta med Trevor. Och jag och Markus fick promenera till dagis. Inte kunde jag ta den raka vägen kors över gatan. Man kan ju inte lära sådant till lilla barn. Vi gick 200 m längre för att gå över övergångs ställe. Och jag som är ju från skog fick uppläksande av 3 åring: "Mummu, akta bilar, dom kan köra på dig! Mummu, kom bort, rör inte bilen, du kan bli smutsig!" Kände som om jag är första gången i stan...
Men nu har jag druckit kaffe, vaknat, gett rapport om läget i hemma till barnens mamma och kan gå ut och handla. Om två timmar kommer kompisar till lunch och dom har beställt lasagne. Bättre att skynda sig. OMG! Att jag inte glömmer köpa grädde... och jordgubbssylt.

Nati-natt...

Jag är hemma med barnen, deras mamma-pappa åkte redan till Milano. Barnen sover nu och jag är bara trött. Men inte för att jag vaktade hela dag barn. Nej-nej... Det har jag inte gjort alls. Dom var nämligen i dagis. Men jag tvingades att läsa en massa uppsatser om konstiga saker: service design inom turism (bland annat) och  analysmetoder som PESTO och SWOT och läst flera analyser. Och jag är inte handläggare i magisterutbildning inom turism jag är bara mamma och måste kunna alt. Så är det bara.
Men nu är jag verkligen riktigt trött på allt och t.o.m. för att kolla på häxorna i TV och går, så att jag kryper i säng. Nu!
Nati-natt!
 
 
 

Ljus syns i mörkret

Och det får man hoppas. Sitter återigen i Arlanda i väntans tid... Börjar bli vana. Lyssnar JUL-musik. Men inte gör det mig gladare! NEJ! Sitter och surar. Är riktigt arg på mig själv. Är lurad av reklamen och därmed en STOR IDIOT. Tänkte för resans ära se bra ut och använde min världens dyraste ansiktskräm. Efter en kvart blev jag rödflammig som vet inte ens vad... Ja, vad mer skulle se så hemskt ut? Fyra timmar har gått, OCH NU ser jag igen ut som vanligt gammal kärring. Lättnadens suck :) Men är fortfarande idiot, känns som... Vilken skam! Har jag tappat huvudet?
 
 
Ljus syns i mörkret. När vi landade i mörkret syntes det massor med ljusglimtar så långt man kunde se. El... Vad skulle vi göra utan det? Hela liv är byggt upp på det. El. Underbar uppfinning. Ljus i mörkret. I like it!
 
 
 

Nu gäller det...

Man måste vara snabb. Snabbt från jobbet, snabbt duscha, snabbt äta och snabbt packa, eftersom det har jag inte ännu gjort. Och har inte gjort för att jag vet inte så säkert vilka kläder kommer jag att behöva.... Alltid svår fråga. Men jag har så mycket annan vad jag tar med, att vill som inte ta så hemskt mycket kläder som vanligt. Tänkte att jag ska försöka klara mig med mindre... Och nu har jag ju ångest. Vad vill jag ta? Vad behöver jag ta? Och tiden går. Fort.
 
 

Idag hände det

Det hände att jag efter jobbet hann till Textilhuset och köpte garn till min kommande miniklänning. Hade köpt förut och tänkte köra på men, men det är såååå ljus, att i den skulle jag se ut som en bulle-boll... Så att det bli krage och nedre delens finess och mörkare grön blir typ min klänning. Smart va?
 
 
 
 
 
 

Inte arg utan förbannad

Vad är det för ordning i världen, eller är jag själv konstig, som tänker som jag tänker.
54 åring krigsförbrytare från Rwanda, som har blivit svensk medborgare? Bryr Migrationsverket överhuvudtaget inte vem dom tar in i Sverige? Utredningen går flera år och i slutändan vet dom fortfarande inte ett piss... om vem människan egentligen  är. Och nu ska det bli rättegång HÄR i Sverige. Och hela halv år? Vad kommer det att kosta då? Varför skickas han inte tillbaka i Rwanda, det var där han dödade folk. Dom skulle kunna väl döma över han där, hur mycket dom vill.
Och då läste jag om en sjuåring som hugg klasskamrat med plastkniv i ryggen, efter att han först hade förstört hans kläder. Och varför? Ja, den andra hade fula skor, sa han senare, gammaldags skor... Vad ska man säga om det anledning? Och skadad kille hade varit med mamma och köpt vinterskor precis dag före. Vad är med människor? Gamla eller unga? Bestämma hur ska saker skötas även om det är vansinnigt? Barnen som får inspiration från "slå mer, slå alla" filmer?

Allt för tidigt

Vaknade för tidigt. Och det van ingen som väckte mej... Varför? Då var vi ute på promenad och WAU - jag upptäckte att vinter har kommit för tidigt... Hur så? Det är klart att björkarna var INTE redo för det. Inte jag heller.
 
 
Dessutom fick jag veta, att det är min födelsedag idag? Att jag glömde... Tydligen ålderdom. Måste åka akut och omedelbart för att köpa tårta, det finns flera som är alltid på plats och efter fika. Man har ju tur :-D
 
 

Klockan 19.20

Vad i h... är med mig idag? Har jag fått hjärnskakning eller? Troligen vimsig efter att jag glömde mobilen och är nervöst. Iaf. ville säga till gubben att vill du lägga... och sa iställe vill du ligga.... OMG! Eller, vad vet jag... vad är skillnad då?

Klockan 17.32

Överlevde barnbys och matlagning och kom till jobbet. Och vad upptäcker jag? Överraskande men har glömt mobilen hemma! DET kommer jag INTE att överleva. Ingen tröst av kaffe och kaka heller. Vad ska man med fika om man INTE KAN SMS-a?
 
 
 

Klockan 12.45

Skala potatis, gunga en på knä och göra hopp-hopp till annan som har klättrat upp på min rygg samt vakta kakan i ung... Kan säga att det inte alls är lätt och inte heller till ngn med dåliga nerver. Men som tur fick jag ju oväntat men väl behövt hjälp av självaste  SPINDELMANNEN och iaf min hallonkaka blev räddad...
 
 
 
 

Kväll med TV

Ligger som en latmask och kollar på TV.  X FAKTOR... O-ja, vet inte riktigt vad ska man tro om detta. Barnen som sjunger och några som vill uppfylla sina drömmar. Har ju sett liknande program typ hela livet. Idag in, imorgon ut...
Men att det är snö ute är faktiskt trevligt, ser lite ljusare ut när man kommer hem före fyra, mitt på dagen, faktiskt.
 
 
 

Aino Trosell

Har läst några av hennes böcker förut, men det här, KRIMINELLER, var ngt helt annat. De är samling noveller var nästan alla har en absolut oväntat slut. Jag tyckte om det. Klicka på bilden, då kan ni få en smakprov också :
 
 
Kanske ska jag prova skriva så också? Man kan i fall skriva upp hela handlingen på en dag? Jep, I like it!  Det här ska vara min inspiration. Lättläst, lugnt, smakfullt, kan man säga. Oh vad jag älskar det - brottens och mordens underbara värld...

RSS 2.0