Idag - sista kväll

Jep, en vecka är ingenting när man har roligt. Sista kväll här och jag sitter ensam och väntar en kompis till. Vi träffades redan men kan det bli för mycket? Föräldrarna badar barnen och jag skulle packa, men.... Jag hinner väl? Tänker hur det har varit.

Myyyyyyssssss........





Bara mys

Som vanligt var jag barnvakt men  till det aktivitet lagade jag  också mat. Anledning till det var att kompisarna kom hälsa på. Och vad hände? Ja, här är en...
Tur att hans snarkande inte störde min matlagning och tur att han skalade potatisar före han somnade :)





Men vi klarade oss ändå utan större problem...





...för vi hade ju lekkamrat.

Family-day

IDAG VAR FAMILJEDAG! Började med barnpassning. Och då kom min bror med sina barn och frun stannade hemme. Hon var sjuk och ingen ville, att barnen blir smittade. Då kom min syster med make och nu, när jag ville ka upp bilden av oss, då .... har jag inga bilder! Och så kan hända när min dotter till fotograf var inte hemma, utan i universitet och presenterade sin diplomarbete. Och varför gjorde vi själv inte bilder? Vet inte.... :(

Bra dag!

Det var en trevligt dag. Shopping, lunch, kafé, autografskrivning, möte med kompisar, hälsa på väninna och till sist  - gäst hemma hos Kati och vi gjorde en massa trevliga bilder. Jag och kompisen Anneli blev av ngn konstig sätt siamesiska...


Bara att

...göra sig  i ordning och dra ut till centrum shoppa på. I Katrins affär. Efter det  några  autograf-skrivningar och lunch med kompisar. Ikväll vet vi alla vad som händer igen. Ja, barnpassning :D

FEST!

Det var en liten hemma-fest hos gammal mormor.




Och hon hade ju precis två dagar före haft födelsedag. Fick rosor från min brors trädgård.  Vecka före 1. advent. Vilka tider vi har. Var är minusgrader och snö? Eller ska man inte ens fråga?



Men...  vi tog Trevor med, fast han ville mysa,s iställe tanterna, med hunden.  Stor överraskning, eller hur...



Och då blev han ju hungrig. Oj, vi alla ät som galningar mormors fläskstek med ungsbakade potatis.



Till slut blev vi alla så trötta och kom hem. Det var också dags att hämta Markus från dagis. Nu blir det mycke bys efter han har ätit klart....



Imorgon ska jag och kompisen till Katrins affärn och välja mig en del nya kläders.





My-y-y-y-ys

Vilken morgon!
Blev väckt av Markus som kryp till mig och ville mysa. Men mys räckte inte så långt. Han var tvungen att åka till dagis. Då kom till mig lilla Trevor. Oj vad han är glad och lugn. Som Elly. Och så många tänder har han! Men nu är klockan redan lite över tio och han sover.
Bättre börja göra mig själv i ordning, har redan ätit och druckit två stora koppar kaffe. Dags att gå ut och träffa gamla kompisar :P

Packat och klart!

Packat och klart att åka. Väska är tung som en Stor Sten. Och om jag inte ska shoppa för fyllt i Tallinn, då finns fara att jag kommer hem med en tom väska. Bär ju nu presenter som en kamel. Men egentligen, ja... om jag ens behöver ngn väska på vägen hem? Till tandbruch? Näh, han rums i handväska. Med lilla RESA, min fantastiskt lilla dator. Hon ska hjälpa mig för att uppdatera och se vad händer i hemmaplan. Alltid roligt :DDD

O-je och aj...

Njah, tillbaka från shopping, men skulle varit bättre om jag stannade hemma. Hur tänkte jag egentligen? Att jag ska åka med tåg, ensam i vagn? Man har ju bara en liten väska och ska flyga, var ska jag ha allt vad jag tänkte bära med?

Lyckades att hitta

allt som jag ville ha inne över julen. Pyntade med gardiner och blommor. Men nu får det räcka. Har andra och också viktiga saker att göra. Som att packa t.ex.



Och att jag kommer att glömma halva vad jag hade tänkt. Vet redan förväg. Alltid så. Bra är det att det är inget livsviktigt, bara små saker. Men roliga, tror jag själv... Nja, nog med det nu. Kom just på, att jag, som har nu julpyntat, kan ju gå ut och hitta på mer som jag kan köpa för att ta med imorgon när jag ska iväg till Tallinn.

Simsalabim och

jag måste till jobbet. Roligt eller hur? Men, men... Snart ska jag till garage och sätta mig i min nytvättade bil. Eftersom det van en, som efter att lånat bilen och kört det översmutsig, vad tvungen i denna vackra söndagsmorgon vakna tidigt, gå till garage och tvätta bilen. Juste! Men nu står min lilla Golf där. Torkar sig och är så ren och fin. Jag tar ut från kylen och tar med mig mina gårdagens  rå-nött-bakelse och ger nu iväg. Hej då!

Nu är det så att

man har jobbat, tvättat, lagat mat, sticka. <och inte mindre än bakat efter  en allvarlig kokbok, som jag fick till födelsedagspresent och handlar om nyttig mat som bär och nötter.



Här har jag också lagt det nyttiga till kylskåpet.



Där ska dom vänta tills dom blir uppätna :)
Så nu återstår bara att lugna ner sig och vänta på "Så mycket bättre". Verkligen en roligt program, man kan njuta av.

Och så blev det

att min  jobbhjälp, vem jag tog med ville bara äta kakor och mysa. Vi som verkligen jobbade var tvungna att hoppa över "hjälpen".
Så ligg hon utan att ens blinka... men vaktade kakor!


Jag har tänkt

Har tänkt, att jag tar idag med mig hunden. Till jobbet. Hon, den Stora Bela, behöver lite kontakt. Eller behöver, behöver... Det är snarare jag som vill se hur snäll är hon med andra. Hon är ju så snäll hemma. Vet inte vad hon tycker om min lilla plan, men jag ska då inte säga ngt till henne... i förväg...

Självmord?

Läste just i tidningen om en flicka, Heilike, som är försvunnen redan två veckor i England. Hon gick ut en kväll. Det brukade vara så. Inget konstigt där. Hon tyckte om att fota naturen. Hade massor med naturbilder i sin FB. Men det var mörk ute. Och det regnade. Konstigt är det, att det sista hon skrev, före hon gick ut, var: "Om du inte lever fullt ut, vad är det mening att leva alls?"
Efter det är bara tystnad. Polis har sökt och sökt, hundarna också, men hon är bara borta. Ville hon det eller hände det ngt? Anyway. Man vill alltid veta - varför? Varför si eller så. Och varför finns det inga svar?

Oj de blinda...

Oj de blinda och oj det FACEBOOK! Kollade just på min dotters sida www.catwalkers.eu på FB och vad jag ser... Folk är jo helt blind! Dela-spel, och då delar dom från förra året???



Tur ngn märkte detta och kommenterade, att vad gör ni, de skor är ju från förra år... Men nä, ingen läser, alla delar bara vidare. Ha-ha... Såna skor finns inte ens mer kvar.
Egentligen är det ju  helt andra skor som är in i spelet...



Yes! Nu är det UGG-i med kaninpäls som gäller. Men, men... det finns flera blinda-dumma än man kan tro. Faktiskt, det var goa roligt att se, hur många det finns dummisar!

Oh jäklar

Glömde igår att sätta min MOB till laddning. Idag flinade han inte ens till mig. Är besviken. På mig själv. Och dessutom hotar kära maken med en promenad. Lång!!!! Men jag... jag ska koka en köttsoppa, då vet han! Mycket paprika och morötter. Det blir straffet.
Blev också klar med Markus tröja. Färdigstickad! Nu är det tur för Katarina och näst på tur är Helmer. Ellys är redan klar...



Men jag har ju glömt ngn... Trevor! Så, han ska på listan också. Rätt ska vara rätt :D
Igår kväll pratade med dottern via Skype. Hon fick grön lampa till presentation av sin diplomarbete. Hon var nöjd. Jag blev också! Professorn tyckte att hennes arbete Om motivering på arbetsplats var BRA!!! Att det var logiskt skriven, bra analyser och bra förslag för att göra allt ännu bättre. För arbetarna. Det var många lovord. Sååååå trevligt! Känner mig stolt. Och - det var ju jag som hjälpte... hm-hm... Man kan andas ut, även hon kan lämna universitetet bakom sig. Eller ställa sig framför nu... he-he...
Men jag ska nu till min soppa och efteråt gömma sig bakom dator. Kanske käraste maken glömmer att ta mig med till lå-å-ång hundpromenad? Kan ju hoppas, jag - som INTE VILL röra sig.

Äntligen kväll

Kan bara säga, att jag har läst tio sidor och den enda skrivande är bloggande. Men, men... Det hände därför att jag kom på att jag idag, just nu och här måste byta bilder i digi-fotoram. Men jag och teknik går inte så bra ihop... Vet inte varför. Så att det tog sin tid tills jag fick kortet tom men ännu längre tid att få nya bilder in. Men det gick, när jag fattade att man kan göra allt så enkelt. Och inte så avancerat tekniskt som jag ville. Maskiner förståde inte det. Mina övertekniska kunskaper.
Som belöning gick vi och hälsade på barn för att det är farsdag. Vi ville ju äta farsdags tårta. Oj vad gott det var! Njämmmmm... Mums!
Och så klart ville jag göra bilder med min ny MOB. Men, men... Av ngn anledning fick jag bara filmsnuttar på 1 sekund. Det blev då klart att jag måste förbättra mina kunskaper angående den nya iPhone som heter MOB-i. Ska sätta mig i soffan och fingra till. Det är kväll nu... trots allt.

Söndag? Yes!

Äntligen söndag! Morgonmys, frukost till sängen och lugn & ro. Och man bvehöver inte gå till jobbet. Idag. Det väntar en del aktiviteter, som jag vill inte veta om. Och en del som jag absolut ska ta del om. Som att leka med min nu iPhone 3G. Sant är att jag redan lekt så mycke att batteri blev tom. Nu ligger MOB-i här och laddar sig....



Cool, va? Tycker jag iaf. Bara att peka på...
Men OM man nu SKA vara seriös, då måste jag egentligen LÄSA en bok, eftersom det är redan kö på det. Många som behöver att läsas genom. Och kanske inte mindre viktigt, att SKRIVA klart en bok, som jag håller på att göra alldeles för länge. Det börjar bli dags nu... So - med vad ska man börja? Kanske med att leka lite till? Samla tankarna?


En timme tillbaks

var det full rulle. Nu är alla fått mat, några, som Dan och Helmer, har klädd sig och åkt för att spika i garage och lilla Elly sover. Jag kan i lugnt och ro studera min nu mobil. Inte att jag direkt fattar om den avancerade tekniken. Men inte ska jag läsa instruktioner, nej.....

Tyst och lugnt

Barnet sover. Inte jag. Och att dom somnade till sist! Oh... Gick bra med en. Tog bara halv timme. Men andra... Först gick halv timme för hon vaktade att jag sitter kvar hos henne. När hon var säker att jag gör det, då började hon dansa till Idol, sjunga med och babbla på. Så gick halv timme till. Men nu, till sist, är det tyst och lugnt. Känns skönt. Och jag ska leka med min mobil. Men varför fick jag inte tillsammans med min SIM-kort över alla mina kontakter? Måste jag börja knappa in allas nummer? Tar ju evigheter, faaaaaaaaan...

Gullungar, som

liknar ekorrar i hjul. Alla dörrar är öppna, sakerna uttagna och mina blommor är i stor fara. Dan lämnade fältet och befinner sig i källare. Tills jag försökte mata en, bäddade annan sig ner i fel säng. Men det allt är ju bara roligt...

Skön bad

Skönt bad. Direkt på morgonen. Nu känner man sig verkligen redo för helgen. Och vad ska man hitta på? Ingenting. Det är redan ordnats. Barnpassning blir det. Med små busiga och glada barn. Som kan öppna all dörr och dra ut alla saker. Måste börja plocka bort och rädda en del som INTE ska bli förstörda. Som min stickning t ex. Och garn. Och viktiga papper. Oj! Nötter från bordet också....

Påtvingade promenader

Fick komma hem från jobbet. Till fots. Och det är inte min bli som är trasig. Varför är det då jag som är billös? Iaf. Kom hem och upptäckte att en vänlig människa hade köpt knappar som jag sålde på TRADERA. Och pengarna finns också redan i PayPal. Så ny är inget sovande eller mömlande här i huset. Gjorde klart paketet och ska fort till posten ...  Ursäkta! Ica, menar jag. Till fots. Igen!

Ja-ja...

Nu har man varit ute och shoppat loss. Men varför köpte jag fyra par leggings? Fattar inte själv...  Men här är dom och det är inget mer med, bara att börja använda!
Dessutom fick jag skjuts till grannstad Luleå av min kära make. Och inte nog med det. Han bjud på lunch också. Som var trevligt. Efter thaimat shoppade jag vidare. Presenter till barn om man ska vara exakt. En liten trevligt hög blev det om dom:D

Klart!

Det tog sin tid... Att jag blir som besatt om jag vill ngt. Fick testa flera gånger för att få min deg som det skulle, men jag gav inte upp. Och nu är allt klart och jag ska i väg. Precis i tid :)))


Äntligen...

hemma! Trött som en fan efter långest arbetspass och inte nog med detta. Har tänkt nu gå till köket och baka. Nämligen måste jag imorgon till en möte och vill ta med någon sånt bakelse, som dom inte ens har hört talas om... Till det ska deg kokas. Så märkvärdig är det :) Och nu ska jag gå och börja med...

Det blev goa

roligt igår när jag öppnade en presentpaket. Min kära make är ju så otålig :) Han ville veta vad jag fick av min kompis.  Så jag öppnade... Först tog jag ut en ängel. Det skulle vara min skyddsängel - fick jag veta. Trevligt med det.



Men det var ngt till i paket! Det var en ... ja... sak...??? Och text på. Började läsa gra.... och sa - GRAVSTEN? Alla började skratta....



Då såg jag att det stode GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN! Och dikt... Det var en ljusstake... även ljuset in! Men jag var snabb som vanligt och gjorde min bedömning fort. Ja, det blev fel... Som om ngn skulle ge mig present - vila i fred. Ju, kanske ngn gång, men inte ännu. För tidigt.
Ja, skratta fick vi iaf ordentligt!
Idag blir det middag. Har redan gjort ordning på tårta, förrätt och sallad, lax väntar också att komma in i ung. Måste väl gå och fortsätta med potatisarna. Och senare ikväll - vara själv tålmodig och inte ta efter Dan när jag ska öppna presenter idag. Har jag bestämt mig... Lugnt, lugnt....

God morgon!

Här är jag igen. Och vilken morgon! Man kan börja gnälla direkt! Om vädret, att man har för mycket att göra och att  inte allt går som man hade planerat... osv. Men det behöver jag ju inte göra. Gnälla! Inte nu. Chattade med min lillebror och gnällde redan tillräckligt. Han sa att det är därför, man har syskonen... att lyssna och trösta. Trevligt! Och känns bättre.
Så att efter gårdagens lata tillvaro måste jag nu börja med städ, tvätt, mathandling och orkar inte ens skriva upp mer, men det finns en del ogjorda saker ärligt talat.
Fast... konstigt är det, men om man har dator-fri dag, då hinner man betydligt mer. Vad kan det bero på?

Kan säga

att det blev inte så mycket "att göra" för min del. Man räknar inte att vattna blommor är en stor sak. Eller att laga mat. Men, men... kollade flera gamla programm från TV4.play. Happy igen.


Idag...

Det är ledigt dag idag! Så enkelt är det. Vill inte göra ngt. Inte så ovanligt. Men att jag gör ändå, inte så ovanligt.  Kollade just, för att få bra eller dåliga emotioner för dagen, hur går det med digital försäljning av mina böcker. Överraskning! Det var både bra - roliga emotioner och en ny rekord. Sju böcker! Ja, här får man lite godispengar för det...
Tänkte därför att jag måste verkligen sluta lata mig och skriva färdig den sista delen av serien. Har redan så många idéer till nästa bok, att det är rena rama överflöd. Och här sitter jag, latar mig som vanligt och drömmer om för att krypa under täcke. Med stickning! Och kolla på ngn mördarfilm. Deckare, menar jag :) Med många fräsa och trevliga lik... Ty har man en ledig dag så har man. Och då ska det behagas. Och latas.
Oo-ja... kan hitta flera anledningar för att lata mig, men inre röst har nu vaknat och tycker till och säger, nä... skriker att jag måste ta mig nu i kragen och börja göra ngt... vettigt.... Går det att kämpa emot en inre röst?

Väntade och väntade...

Talamodigt! Och vad fick jag? Ja, det blev blöta till middag. Som min kära make klarade av att göra. Mums var det iaf eftersom jag kom ju från jobbet och var så hemskt hungrig. Dessutom hade vi varit ute på långpromenad. Med arbetskamrater. Och promenader, speciellt långa, är inte min specialiti... Så att jag är trött, men mätt! Happy me...

Måste väl

vara glad att jag inte har tråkigt.  Egentligen har för mycket att göra. Fast bara roliga saker så klart. Som att läsa, sticka, chatta... Vill inte ens tänka på städning eller tvättning. Visst kommer det också att hända, men bara torsdag... Lå-å-ång tid kvar :)) Men här sitter jag i ställe att änvända tiden som jag vill och väntar på Dan för att åka och handla mat. Kylskåp är helt tom! Och anledningen till det att jag måste vänta och kan inte åka själv är det, att han har min bil. Hans är trasig....ääää....äää.... Igen! Samma fel... bilens datasystem. Det roliga är att han skulle imorgon till bilbesiktning. Nu händer det tydligen inte. Blir ombokning. Tydligen. Jag älskar ordet tydligen.... Ödmjukt och säger så mycket...

RSS 2.0