Årets sista dag

Igår hade vi gäster. Glada gäster. Som kom med blommor. Det kändes så gammalmodigt på ngt sätt, och så gulligt.
 
 
Idag ska vi ut. För att skicka iväg 2012 och välkomna 2013. Helt otroligt hur tiden går. För fort, känns det. Och barnen växer så fort. Och livet är inte alls så lång om man tänker på universum. Men nu ska jag inte mer tänka. Nu är det lite bråttom. Hör, att vår chaufför har kommit...
 

Förvirrad

Är goda förvirrad. Ute visar -2 men snö är blött och blä... Fast inte är det min största problem just nu. Det är det, att... Gästerna kommer om 3,5 timmar. Jag har fläskfilé, potatis, broccoli och svamp. Men jag sitter här, fortfarande förvirrad och vet inte vad ska jag laga eller hur ska jag laga. Middag alltså. Bättre att jag börjar surfa på kokningssidor. Fort. Hoppas få lite inspiration!
 

Helg

Lördagskväll! Kom från jobbet, har badat, ätit och spelat lite på dator. Nu väntar cider och sällskap av självaste min lite även favvo-filmen MORD I MIDSOMER. Lyckliga jag :D
 

Alla har vi hobbys

Ingen överraskning att folk är så otroligt olika. Tur med det. Skulle jag se flera dubbelgångare, typ, alla som jag, skulle jag åka raka vägen till dårhuset. Och där kan man hamna även utan att se  överallt si själv. Världen är bara så galen som det bara går. Men det var inte det jag ville säga. Tänkte klaga att det är full av bilar hela gata. SKOTERTÄVLING. Nämligen nu och här. Inte intresserad. Är en bok- och litteraturmänniska. Kattmänniska också. Resegalen också. Men dom där ute tycker om kall vinter, is på sjöar och vind när dom åker fort som... Ja vad?
Det är det jag såg tidigare från fönstret. NU är det bara värre...  Skojar bara! Fast inte... Har vänt mig att det är lugnt och tyst här! På vår gata.
 
 

Asch... det brinner...

Oj f... Det händer saker när man inte anar. Satt så lugnt och trevligt när jag plötsligt hörde brandlarmet skrika. Jag visste ju att jag hade ingenting på gång, så WHAT CAN IT BE NOW ??? Stormade ut och kände att det luktar lite bränt. "Elsladdar troligen..." tänkte jag. Nästa ögonblick blev det klart att det var matbord som brann. Och varför? Det gamla vanliga. Brinnande ljus som ville ordna en riktigt stor vintereld över hela A-jaur. Jag var hemma ensam och tur var det. Alltså att ngn var hemma! Sprang direkt efter vattnet och kastade allt över brinnande bord och... vad det exploderade!  Paraffin, fick jag veta senare. Det hände typ två timmar sedan men kan inte som lugna ner mig... Och bord... Ja, det går att använda men vi måste börja tänka på en ny, tror jag.
 
 
 

Redan över?

Juldagarna börjar ta slut och snart är JUL 2012 bara blotta minnen. Men ännu har jag bilderna från julfirandet framför ögonen. Trevligt middag med makens släkt, saknaden av mina barn, glad Helmer, rädd lilla Elly...
 
 
Ute är varmare, hundar skällglada och vi ska åka till stuga för att träffa släktingar och förlänga mysiga känslan av sköna julkänslan. Och även om detta jul är inte helt över ännu, väntar man redan nästa. Och det kommer. Snabbare är man kan tro. Att jag inte trodde femtio år sedan att tiden kan gå så otroligt fort. Då väntade man skollov, jul och födelsedagar en evighet.
Visst blir man känslig i jultiden och tankfull vid årsskiftet. Som livet är, glädje och oro, väntan och det förflutna, visshet och misstag. Så är det.

Nu gäller det...

Hela årets väntan är över. Idag är det JUL och ingenting som kan ändra på det. Hundarna har fått godis och promenad i -28 kallt väder. Fåglarnas "restaurang" fyllt med frö, jag är klar med fisk-, skinka- och äggbrickor, make får skära upp köttet och potatisar kokar. Efter en timme kommer gästerna. DET ÄR JUL NU! Väntar på presenter. Med spänning...
GOD JUL TILL ER DÄR I VÄRLDEN!
 
 
 

En minut!

Juste. Dag är längre en minut. Idag. Snart ännu mer, men idag vände det. Mot våren. Vad betyder så klart inte att det ska vara varmt och soligt ute. Men ändå, lite sol fick vi...
 
 
Huvudsak är faktiskt att jag blev klar med allt det jag skulle bli klar. Var även över hos min grann-kompis och lämnade presenten. Och Leena kom själv och hämtade sin och gissa vad... jag fick både födelsedags present och present till julen! Super! Nu kan man äta och dricka :D  Börjar direkt med att dricka, men inte det Bianco Martini jag fick, utan glögg. Det är ju JUL !!!
 
 
 

Jul på väg

Har jobbat två dagar och nu ska jag bara vänta jul. Fast först måste jag tvätta, städa, handla mat, laga mat, förbereda för gäster, packa presenter, handla mera presenter osv. Och när jul är över och jag ska till jobbet, då får man vila lite för att orka med NY ÅR också. Roligt va?
Men inte har jag nu tid att sitta bakom dator, det är bara att sätta i gång. Försöka att vara så effektiv som snöslingor som faller och faller och blir aldrig trötta.
Ha ni så trevligt också!
 

Ledsen

Riktigt ledsen, idag måste man hem. Och ville filma lilla Katarina hur hon dansar till FunnyGummibär men när jag började med det, då hade hon blivit lite förkyld och gnälli och ville inte som dansa, utan bara kolla TV och Mickey Mouse och sjunga. Och vad väntade jag på? Vet ju hur barnet är. Så att nu får man vänta tills jag kommer nästa gång. Var det medvetet?
Men klcikan här i New York är redan 11 am. och jag har lovat att steka plättar och då behöver man packa och göra sig klar. Taxin kommer klockan 3 pm. Och jag kommer att gråta som en krockodil... Behöver jag göra ens make up?

Bortskämd

 
Jag är totalt bortskämd. Bara ligger och latar mig. Det är ju underbart att hälsa på barn. Får dricka kaffe i säng och får mat serverad...  Har idag kollat film, mysat med Kata och druckit oräkneliga koppar kaffe. Nu är det bara att vänta när middag blir klar. Vet redan att Annika lagar blodkorv med surkål och potatis. Lingonsylt också så klart. Det blir min första julfirande i år. Det blir  förhoppningsvis mer. Senare...
 

Sushi i kväll

Vi beställde sushi med hemleverans från restaurang. Och god vet hur jag älskar det. Sushi, menar jag. Trodde att vi aldrig äter upp allt men... Skulle kunnat äta mer.
 
 
Efter Katarina var somnat, tände vi ljuset, åt glass coch kollade film (oeh, att det rakade vara en konstig kidnappnings historia. Fast... där var flera lik, som jag tycker om. Bara i film, alltså. Lik i mest oväntade situationen.) Ja, det behövs bara en störd idiot. Ännu värre med flera. Så hemskt. Och jag kan inte mer kolla nyheterna från NEWTOWN. Så många tårar, så många som lider. Typ alla.  Och så orättvist. Så många känslor och emotioner. Jag gråter också och förstår inte varför. Vad hände med killen? Dessutom... konstig historia med gunman´s Adam dator. Han som var autistisk och lätt att manipulera. Var det ngn från cyberworld som uppmuntrade honom? Är rädd att det får vi aldrig veta...
 
 

Regnig dag

Det regnar och är dimmig. Inget att hurra för. Vi sitter hemma och är sömniga allihop. Andrus är sjuk, tydligen influensa och det finns två andra som sover mitt på dag. Och ju, det var sent frukost. Och det var jag som fick laga det. På beställning. Och det beställdes plättar...
 
 
Middag ska jag då inte laga. Men... det är redan tredje advent. Därför ska vi beställa hem ngt smarrigt som man inte lagar hemma i vanliga fall.
Dessutom är jag fortfarande jätteirriterad över Sandi orkanen!  Min favorit shop  Burlington är  "ner"  och när det öppnas igen vet ingen.  Vi var igår i det som ligger i centrum i New York, men det är inte samma, att promenera till nära hem och ta god tid på sig. Ach, måste jag nog säga.  
Ha det så bra, allihopa!

Tomtar överallt

 
Vi gick till Manhattan redan tidigt på morgonen. Och tur med det. Fick shoppa i lugn och ro. Hittade båda skor och väskan. Jag hade tänkt at de ska bli röda, då bestämde jag mig för svarta... Till sist blev det bruna. Så kan det gå...
 
 
 
 
Och man blir ju så otroligt hungrig med allt shoppandet, och vi gick vidare till Broadway för att äta. Rökt lax blev det. Mums!
 
 
 
Men det allt var egentligen som det ska. Men när man började till sist gå hemåt, då var det tomtar överallt. Jag som trodde att dom bor i Rovaniemi. Vad dumt av mig. Hela New York var fyll av tomtar. Och jag menar det.
 
 
 
 
 
 
 

Det händer saker...

Jag och Katarina gick till lekplatsen. Hon satt sig på gungan, sprang, klättrade... Jag tänkte att jag kan också gunga. Lite. Tyvärr slutade det med att jag ramlade från gungan. Eftersom jag har  värdens längsta kappa, som dessutom är även så hemskt smal, tog det tid före jag kom up. Inte nog med det, så tyckte Katarina, att det var hur kul som helst och började också kasta sig på marken och säga aiiiiii....  Sitter nu och tröstar mig med en kopp kaffe och cheescake. Och det här är den dumma gungan...
 
 
 
 
Och här är det glada barnet!
 
 
 

New York 12.12.12

Återigen i New York. Har tappad räkningen hur många gånger jag har varit här. Landade två tiden och son Andrus med kompis Kristjan hämtade mig från flygplatsen. Och vi körde raka vägen hem. Då lekte vi lite jul och jag fick vara tomtemor :D Efter det gick vi en lång promenad för att köpa färsk lax  till morgondagens middag och cheescake för att börja äta omedelbart. Och herre god, hur gott det cake var med kaffe... Och imorgon... Ja, imorgon ska jag vara barnvakt. Eller nej, det kan kallas kvalitettid med barnbarn. Och med cheesecake  :-)
 
 
 
 

Timglas

Ofattbart hur fort  tiden går. Var försvann helg? Ja just, vi flyttade svärmor... men nu är det gjort! Dessutom har jag stickad och stickad och gissa vad... Klänning är klar. Tur att man kan ibland gå till jobbet och få lite lugn och ro... Till kaffe, menar jag :)
 
Men inte hade jag ngn lugn och ro, eftersom jag stickade. Och nu är bara kvar att packa (och bättre att börja direkt), ty flyget går redan... ju, om 7,5 timme. Måste man sova före att åka till flygplatsen? Inte så stor mening med det, tror jag. Sover när jag är framme. men inte åker jag till New York för att sova? Vad vimsig jag är... resefeber?
 

Snöig lördag men jag ska...

Idag är det dag när vi ska gå och flytta gammal farmor till boende.  Det bli en del packning, kan jag lugnt säga. Tur att man har släp att ta saker till ny bostad. Och hur mycket ryms där? Bättre jag skyndar mig nu...

Så otroligt lat... eller inte...

Att man kan vara så otroligt lat... Sitter och låter tiden rinna. Gör ingenting och mår bra av det. Även om jag tycker att det finns mycket man kan göra i sin ledig dag. Men nej-nej! Jag bestämde att jag behöver vila. Och jag kom på att min sköna torsdag har flera namn - vilodag, egodag, lugnedag, superdag, snödag... men absolut inte latdag!
 
 
 

Häftigt eller hur?

Så roligt att se hur ett litet barn så dans intresserad är. Och det, vem jag pratar om, är min lilla Katarina. Hoppas att hon repeterar för att snart ska Mooni där... Klicka gärna på bilden för att se en riktigt DANCING QUEEN...
 
 

Bara sticka, sticka, sticka...

Och inte så mycket annat än bara sticka. Om jag nu vill ha klar min klänning som jag ska ha på mig. På väg till New York. Köpte även en grillad kyckling idag. Med tanke och hopp att inte laga mat själv. Näh, sallad måste jag göra ändå. Och kan lyssna på TV, när ngn försöker vara smart och vinna pengarna. Ju, lycka till för oss :D

Lång dag

Lite konstig att om man gör, då man hinner. Med det enda och andra. Har jobbat, varit ute på promenad, kollat juliga fönster för 1. advent´s ära, ätit god mat ute, hälsat på kompisar, och julpyntat katten på jobbet. Fin blev han. Men det var svårt ta ha han att förstå vad jag vill, han var upptagen med att kolla på TV. Skidåkning är inte då lätt...
 
 
 
 
Och då var jag ute och sökte efter riktigt julkänsla...
 
 
 

Elly 2 år

Idag är det stor dag! Lilla Elly fyller två år. Jag har stickat en kofta åt henne, hoppas att hon tycker om det. Och... att det är inte för små...
 
 
Tyvärr kan jag inte stanna på kalas för länge eftersom kan bara springa där i min rast. Men anyway... Jag kan gå och krama henne. Och förhoppningsvis äta tårta.
Och på jobbet har vi en roligt projekt också på gång. Nämligen ska jag sätta en röd band på katten mr. MILO och fota han. Blir kul, även om jag är medveten att han är en besvärlig och motstridig modell.  Men på brist på bättre har jag då ingen val. Måste använda det man har.

RSS 2.0